УКР РУС

"Барса" їде у Валенсію. Анонс 5 туру Прімери

21 вересня 2011 Читать на русском

Основне дійство 5 туру Прімери відбуватиметься на "Местальї". Саме там "Валенсія" прийматиме чемпіона трьох останніх років — "Барселону".

Після нічиєї із “Реал Сосьєдадом” - 2:2 здавалося б, що не така вже й сильна “Барса” у цьому сезоні, і тут на тобі — каталонці вдома просто познущалися з “Осасуни” - 8:0. Тепер же ця гра стане справжньою перевіркою для обидвох команд. Тим більше, що після трьох зіграних турів саме “кажани” очолюють турнірну таблицю. При цьому, із 6 забитих голів “Валенсії” - 5 на рахунку Сольдадо. Стільки ж, як і у Ліонеля Мессі. Саме вони двоє є лідерами у суперечці бомбардирів. Цікаво у цій грі буде глянути і на Давіда Вілью, який гратиме проти “своєї колишньої”. У протистоянні цих команд Давід відзначався хіба що голом у ворота “Барси”, з часу свого переходу у яку він жодного разу ще не засмучував “кажанів”.

Цього разу його появи на полі, особливо зважаючи на травму Іньєсти, напевне, слід очікувати. Не допоможе “Барсі” і ще один новачок, який одразу ж став потрапляти в основний склад — Алексіс Санчес. Так що Вільї, Фабрегаса та Мессі для перемоги над проміжним лідером “Барсі” може й не вистачити.

Та головний конкурент “Барселони” не “Валенсія”, а “Реал”, і про це навряд чи хтось сперечатиметься. У “королівського клубу” вже 10 забитих м'ячів. Більше лише у “Барси”. На п'ять. А якщо зважити на їхню конкуренцію у всьому — кількість голів, Мессі vs Роналду, Іспанія — Каталонія, то “Расінгу”, до якого і завітає “Реал”, можна лише поспівчувати. Тим більше, що у сантандерців в активі поки що лише одна нічия, а підопічні Моурінью злі за поразку у попередньому турі від “Леванте”.

Щодо “Леванте”, то ця команда завітає в гості до “Райо Вальєкано”. Цей матч цікавий не лише тим, що команди ділять між собою 7-8 сходинку, чого ніхто не очікував. І навіть не тим, що у них абсолютно однакові показники: по одній перемозі, дві нічиїх, та жодної поразки, а також по два забитих та одному пропущеному м'ячеві. Цікавий це протистояння і тим, що цим командам у цьому чемпіонаті менше за інших (якщо не враховувати “Барселону”), б'ють по воротах. Тож навряд чи у цій гра можна очікувати на зливу голів, але подивитися її, напевне, варто. Тим більше на те, як гратиме “Леванте” після перемоги над “Ралом”.

 Тепер повернемось до проміжних лідерів. На вершині турнірки двовладдя, адже “Валенсія” випереджає “Бетіс” лише за додатковими показниками. Та якщо “кажани” гратимуть з “Барселоною”, то “Бетіс” прийматиме “Сарагосу”, яка у стартових турах, м'яко кажучи, не вражає. Тож севільці після 5 туру зможуть закріпитися на вершині турнірної таблиці, що неабияк дивує, адже перед початком сезону до групи переслідувачів “Реалу” та “Барси” відносили зовсім інші команди.

“Атлетіко”, “Малага”, “Атлетік” - саме про ці команди говорять як про претендентів на Лігу чемпіонів. “Малага” додає з кожною грою і, схоже, Пелегріні таки знайшов оптимальний склад команди, ключовою фігурою в якій є Санті Касорла. У звітному турі “Малазі” протистоятиме учасник єврокубків - “Атлетік”. “Атлетік”, який лише в першому турі здобув проки що єдине очко. Тренер команди Марсело Бьєлса сподівався, що перемога над “Слованом” у Лізі Європи стане переломним моментом для його команди. Не стала... Через кілька днів “Атлетіко” вдома поступився “Бетісу” — 2:3.

Одразу ж за “Атлетіко” розмістився “Хетафе”, який наразі 17-й. Це неабияк дивує, адже влітку цю команду купила арабська компанія Royal Emirates Group, однак попри те, що у команди з'явилися гроші, якихось гучних придбань у ній не з'явилося. Що дещо дивує. Однак склад команди слабким назвати також не можна. Можливо, гра з “Еспаньйолом” стане переломним моментом для “Хетафе”?

А от мадридський “Атлетіко”, після придбання кількох футбольних зірок, з кожною грою виглядає все більш потужно. Особливо вражає Радамель Фалькао, який у минулій зустрічі з “Расінгом” відзначився хет-триком, а до цього забив гол у грі Ліги Європи. Та, складається враження, що справжнім лідером команди буде Арда Туран. З шести останніх голів у ворота суперників “матрацників” чотири були організовані Тураном. Інші ж два голи були забиті із стандартів.

Зв'язка Туран-Фалькао зможе продовжити забивати м'ячі вже у середу. Тим більше, що суперником їхнім буде зовсім не грізний хіхонський “Спортінг”, який замикає турнірну таблицю.