УКР РУС

Барселона – Реал Мадрид: феноменальні Роналду та Мессі у грі без оборони та нормального арбітражу

7 травня 2018 Читать на русском
Автор: Михайло Юхименко

Ель-Класіко на Камп Ноу завершилося красивою нічиєю. "Футбол 24" підготував для вас детальний огляд матчу.

Роналду та Мессі – найкращі футболісти Класіко

Від легенд такого калібру в очних зустрічах завжди чекають якогось перфоменсу, що часто завершується розчаруванням – але тільки не у випадку з Роналду та Мессі. Цей матч не став виключенням: 33-річний португалець та майже 31-річний аргентинець (вдумайтесь тільки) в черговий раз витягнули команди на собі й знову поставили перед футболом питання: що буде після них?

Барселона – Реал – 2:2 – відео голів та огляд матчу

Роналду, традиційно успішний на Камп Ноу, був найактивнішим футболістом на полі у першому таймі. Разом з Марсело він просто розшматував Серхі Роберто та Піке, завдавши 7 ударів – більше, ніж будь який інший гравець за всі 90 хвилин. Три удари йшли у площину воріт, а ще один було заблоковано, однак і те, що летіло повз ворота, також було дуже гострим – як, наприклад, на 24-й хвилині, коли Кріштіану з незручної позиції виграв верхову боротьбу та пробив над поперечиною у протихід Тер Штегену.

Вишенькою же на торті став гол, який Кріштіано сам почав і сам завершив, розірвавши з партнерами всю оборону Барси у її ж штрафній. Цей м'яч став історичним – Роналду побив рекорд Ді Стефано і став одним з двох найрезультативніших футболістів Реала у Ель-Класіко. Не дивно, що Роналду не випустили на другий тайм – таке золото треба оберігати перед фіналом ЛЧ максимально.

Барселона – Реал: як Роналду забив 400-й гол Мадрида у Класіко і встановив декілька рекордів

Мессі феєрив більше у другому таймі. Примітно, що за кількістю ударів він не сильно відстав від Роналду – у нього їх п'ять (три з них – у площину та один заблокований). Мессі був не стільки каталізатором атак Барселони, скільки саме тією примою, яка робить результат. Він ідеально вибирав позиції та бачив поле, а те, як різко він стартував на клаптику поля й володів своєю лівою, повертало у часи відеонарізок з фінтами та дриблінгом на мобільних телефонах школярів.

Барселона – Реал: Мессі наблизився до "Трофею Пічічі" та "Золотого бутса" завдяки голу в ворота мадридців

Звісно ж, прекрасний гол Лео (нехай і з присмаком скандалу) на 72-й хвилині також не міг не стати історичним. Це був сьомий гол Лео у Ла Лізі в Ель-Класіко на Камп Ноу, що побило рекорд Пако Хенто. Тепер Мессі – найрезультативніший гравець в історії Класіко на стадіоні Барси. Фан-тас-ти-ка!

Арбітр втратив гру

І це лише найм'якіший опис того перфоменсу, який влаштував Алехандро Ернандес Ернандес. Це був настільки провальний матч для бригади арбітрів, що думка про обслуговування Ель-Класіко іноземними рефері не здається дивною. Цей матч – удар по судівському комітету іспанської федерації футболу.

Довгий час все було пристойно, однак наприкінці першого тайму стався рядовий епізод, який відкрив Ящик Пандори. Рамос у боротьбі неакуратно зіграв ліктем проти Суареса, який взбісився та почав штовхатися із Серхіо. Вже за кілька секунд обидві команди активно про щось сперечалися, але після того, як арбітр нагородив обох героїв моменту жовтими, все мало заспокоїтись. І тут понеслося.

Конфлікт явно не було залагоджено, і Мессі з очевидним наміром пішов мститися Рамосу, ціленапрямлено влетівши йому у ногу шипами на лінії. Це мала бути червона, але Лео дали тільки жовту. Це вже спровокувало гравців Реала, і в наступному епізоді Бейл навмисно ледь не відірвав ногу Умтіті – і не отримав картки взагалі! Вилучення Серхі Роберто на совісті самого футболіста, але те, що нерви закипіли, було очевидно.

Реал вперше за 9 років зіграв у більшості проти Барселони на "Камп Ноу"

Але на цьому перфоменс не закінчився. На 52-й хвилині Суарес відверто вдарив по ногах Варана й відібрав м'яч. Арбітр не побачив у цьому фолу, а Луїс асистував на Мессі, який вивів Барсу вперед. А на 76-й хвилині, за рахунку 2:2, арбітр не побачив такий же очевидний фол Альби на Марсело у штрафному майданчику. Про моменти, коли то Альба тримав Марсело за горло, то Марсело робив це з Паулінью, а також про купу дрібних фолів, які не помітили, вже навіть не хочеться говорити.

Хотілось би вірити, що це була навмисна провокація арбітрів заради введення відеоповторів, однак наврядчи конспірологія вплинула на гру. Алехандро Ернандес Ернандес її просто втратив і знайде, очевидно, не скоро.

Жахлива оборона команд "зробила" Класіко

За оцінками Whoscored, три з чотирьох гравців оборони кожного з клубів отримали найнижчі оцінки у своїй команді. Те саме стосується й інших гравців, які відповідають за оборонну роботу: Кроос (6,4), Васкес (6,1), Семеду (6,2) провалили гру. Атака робила з ними все, що заманеться.

Тренерський штаб Барселони організував для гравців чемпіонський коридор після гри з Реалом

Можна багато говорити про фол Суареса на Варані, але гравці Реала самі опинилися в ситуації, коли втрата м'яча призвела б до випаду два в один. Постійні виходи форвардів віч-на-віч для оборонців такого рівня також не прийнятні. Не дивно, що Барселона вилетіла з Ліги Чемпіонів у чвертьфіналі, а Реал проліз до фіналу зі скандалами та майже розгромом від Ювентуса. З такою обороною важко далеко пройти, однак організувати яскраве Класіко – залюбки. За що і дякуємо.