УКР РУС

Баранка: У Шотландії існує легенда про Лох-Несс, в Україні – про Маріуполь

1 березня 2018 Читать на русском

Голова комітету етики та чесної гри ФФУ Франческо Баранка прокоментував ситуацію з договірними матчами.

Франческо Баранка в інтерв'ю каналу Футбол 1 розповів про розслідування ряду матчів, які підозрюються в статусі договірних.

"У нас багато роботи: проводимо розслідування, переглядаємо підозрілі матчі разом з експертами. Вони аналізують кожен епізод. Також вивчаємо той поєдинок, під час якого нібито через аномальні ставки одна команда покинула поле. По завершенні розслідування винуватці будуть покарані. Я говорю як про клуб, так і про окремих футболістів. І нагадаю, якщо молодіжну команду дискваліфікують, головна не зможе брати участь в єврокубках.

Баранка: Відсторонення Бандурка, Кочетова і Франкова – не політичний момент, а конфлікт інтересів

Знаєте, в Шотландії є легенда про Лох-Несс, а в Україні існує легенда про Маріуполь. Вона нова, проте з кожним днем обростає подробицями. Наразі триває розслідування відносно двох торішніх матчів: контрольного – основної команди і офіційного – молодіжного складу. А також про деяких молодих гравців. Зараз чекаємо висновків комісії, а потім підготуємо висновок.

Під підозрою у нас дуже багато команд. У Прем'єр-лізі таких випадків не було, чого не скажеш про Кубок, Першу та Другу ліги, молодіжний чемпіонат. Колективи елітного дивізіону також у полі нашого зору, але розглядаємо виключно їхні спаринги. Клуби зважуються на участь в договірних матчах, адже думають, що ми не перевіряємо їх. Не розуміють, що ми стежимо за кожним моментом і не пропустили ще жодного підозрілого поєдинку", – відзначив Баранка.