УКР РУС

Баранка: Просимо КДК про найжорсткіше покарання Вернидуба

12 травня 2018 Читать на русском

Голова комітету ФФУ з етики та чесної гри Франческо Баранка прокоментував розгляд справи Юрія Вернидуба.

На думку Баранки, слова Вернидуба про телеканал "Футбол 1" та пропаганду Геббельса є неприпустимими, тому наставник Зорі заслуговує на жорстке покарання. Про це він розповів у ефірі Футбол News.

"Моє бачення таке, що політика, насильство, образлива поведінка повинна стояти осторонь від футболу. Ми говоримо про спорт як про приклад для молоді і взагалі для всіх. Ті, хто знаходяться в футболі, повинні вести себе за принципами fair-play і користуватися правилами етики.

У ситуації з Вернидубом ми прийняли рішення передати справу в КДК. Ми завжди готові прийняти вибачення і розуміємо, що тренер міг бути злим після поразки. Але не можемо допустити ототожнення з тими, хто вбив мільйони. І не треба порівнювати медіа з рупором Гітлера. Це вже занадто.

"У Гітлера рупором був Геббельс. Канали "Футбол 1/2" є рупорами Шахтаря". Коментарі, від яких бомбить в обох сторін головного конфлікту весняної УПЛ

Швидше за все, Зоря гратиме в Лізі Європи. Думаєте, УЄФА і ФІФА будуть щасливі тим, що учасник турніру звинувачує канали "Футбол" в зв'язках з нацизмом? Я так не думаю. У нас всього тиждень до фіналу Ліги чемпіонів в Києві. Це шанс показати всьому світу, яка Україна красива країна.

Ми повинні тримати марку і заспокоювати всіх своїми рішеннями. В Італії у нас 22 телеканали. Кожен підтримує свій клуб, але переходити межу не можна. Футбол є футбол, політика є політика.

Будемо просити КДК про найжорсткіше покарання для Вернидуба", – сказав Баранка.

Поведінка Вернидуба визнана неприйнятною, справу розгляне КДК ФФУ, – Денисов