УКР РУС

Баранка назвав нові методи боротьби з договірними матчами в Україні

23 січня 2017 Читать на русском

Очільник Комітету етики та чесної гри ФФУ Франческо Баранка розповів про склад своєї команди і нові методи боротьби з договірними матчами.

"Я і моя команда стартуємо в лютому. Наразі фіналізуємо складу комітету з етики. Це буде мікс з місцевих фахівців та іноземців. Більшість – іноземці, абсолютно неупереджені в питаннях українського футболу і на 100% незалежні. Серед них – голова комісії з етики іспанської Прімери, суддя Спортивного суду Італії, італійський адвокат, який добре розбирається в цій темі, двоє людей з Європейського парламенту, які теж займаються питаннями чистоти футболу, і кілька українських журналістів. Ще нам буде допомагати мій співвітчизник Алессандро Доннабелла – один з найкращих фахівців у цій галузі. Зараз шукаємо українського прокурора або людину з поліції.

З цього моменту нульова терпимість. Я хочу запропонувати, щоб штаби збірних України схвалили кодекс етики. Моя пропозиція – з цього моменту гравця, визнаного винним в участі в матчі з фіксованим результатом, більше ніколи не допускати до ігор за будь-які збірні України. Без різниці, якого віку гравець.

І ще одна важлива річ – ми працюємо над можливістю скасування матчу, якщо у нас будуть сумніви в його чесності. Якщо ми побачимо дивні рухи ставок, попросимо арбітра зупинити матч і не закінчувати його. Звичайно, не безпосередньо попросимо. Ми звернемося до керівників суддівського корпусу", – сказав Баранка.

Генінсон: Баранка особисто зацікавлений, щоб не було договірних матчів

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу