УКР РУС

Баранка: Маріуполь і Гірник-Спорт фігурували в декількох нових справах

2 грудня 2017 Читать на русском

Голова комітету етики та чесної гри Франческо Баранка розповів, що відбувається зі справою по підозрілому матчі між тоді ще Іллічівцем (тепер Маріуполем) та Гірник-Спортом (3:1), який зіграли в минулому сезоні.

"У минулому році я вже прочитав, що нібито я великий друг Маріуполя. Ось це для мене новина, і тому намагаюся зам'яти цю справу. Звичайно, це неправда. Перш за все, зазначу, що це стара справа і, коли ми почали роботу, всі матеріали по ній вже були відправлені в поліцію. У нас на старті було багато нових справ, так що вирішено було спочатку зайнятися поточними проблемами, а потім повернутися до старих. З іншого боку, ці дві команди фігурували і в декількох нових справах.

КДК ФФУ розгляне справу щодо матчу Іллічівець – Гірник-Спорт

Так що для кожного учасника ми об'єднаємо всі відповідні справи в одну і направимо в дисциплінарний комітет. Справи по Маріуполю і Гірнику входять в число тих десяти "на черзі", про які я вже згадав. Ніякої симпатії або антипатії до окремих командам у мене немає. Важливо тільки одне: бажає команда співпрацювати з нами чи ні. Підкреслюю, ця конкретна справа не закрита, ми нею займаємося.

Баранка: Виявили 30 "дивних" матчів, три справи вже направлено в КДК

Ще раз: головна вигадка полягає в тому, що це нібито єдина справа про договорняки за п'ять років. Але якщо ми вивчимо всі повідомлення УЄФА, всі дивні ставки за цей період – ми побачимо більше 150 справ", – сказав Баранка в інтерв'ю Footboom.