УКР РУС

Бандурко прокоментував скандальне будівництво бази в Гореничах

5 березня 2018 Читать на русском

Перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко прокоментував закиди в розтраті 2 мільйонів євро від УЄФА на будівництво бази в Гореничах, а також розповів історію з призупиненням діяльності трьох чиновників, що представляли Динамо у Лозанні – Кочетова, Франкова і самого Бандурка.

"Ми тільки сіли на засіданні Виконкому, і відразу першим питанням порядку денного стала база в Гореничах. Можливе, нецільове використання коштів УЄФА. Це інформаційне вкидання, але для мене такий поворот подій був не новий. Якщо ти хочеш виставити загороджувальні перешкоди і на когось натиснути, то потрібно дати ще якесь питання, щоб на тлі його було складно зорієнтуватися. Думаю, це було зроблено з цим сенсом.

Виконком ФФУ призупинив повноваження Франкова, Кочетова та Бандурка

Землю в Гореничах ми не могли оформити на ФФУ. Нам виділили землю колишнього танкового іподрому, але потрібно було відселяти військовослужбовців. Природно, ми їм компенсували витрати і хотіли швидко зробити справу, але бувають всякого роду руху, не в контексті засобів. Взяли три транші солідарності, які щорічно виділяються футбольним клубам. Для залучення їх у федерацію, потрібно було провести розмову з клубами, і я особисто був присутній на всіх трьох засіданнях.

Акумулювали близько трьох мільйонів за три сезони, а за ці гроші купили квартири військовослужбовцям, зробили проект, електронне підживлення і розбирання бетонних конструкцій, залишивши тільки ангари, які б стали нам в нагоді. Також зробили корито для шести полів і поставили охорону, а потім домовилися з Бубкою, що розділимо територію по частинах, адже потрібні були тільки шість полів, роздягальні і можливості для відновлення, щоб зробити базу для збірних. На жаль, не встигли це зробити, залишивши 37 мільйонів доларів команді, яка змінила нас", – розповів Бандурко в ефірі програми "Профутбол".

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що віце-президент ФФУ Бандурко звинувачується у розтраті 2 млн євро.