УКР РУС

Балтача розповів, як його син міг перейти в Арсенал

13 квітня 2018 Читать на русском

Екс-гравець Динамо та збірної СРСР Сергій Балтача розповів історію про те, як його син Сергій Балтача-молодший міг стати гравцем лондонського Арсенала.

"Після двох років в Іпсвічі я перейшов в Сент-Джонстон, так що з 11-ти років Сергій жив у Шотландії. В кінці 90-х він грав у місцевій прем'єр-лізі за Сент-Міррен, був дуже перспективним.

Один з агентів запитав Арсена Венгера: "Тобі потрібен другий Патрік Вієйра?" – "Звідки він?" – "Народився в Радянському Союзі, але грає за Шотландію". – "Привозь". Подивившись на мого сина, Венгер сказав: "Хороший. Будемо підписувати".

"Динамо нарешті вирулило на шлях, про який мріяв Лобановський"

Стали обговорювати суму трансферу, і Сент-Міррен запросив більше мільйона. А в Арсенала було правило: не платити за молодих більше півмільйона. Сент-Міррен поскупився.

Від образи ми відмовилися підписувати новий контракт з Сент-Мірреном. Сина вирішили терміново продавати, поки ще можна було отримати хоч якісь гроші, але Арсенал на той час уже відпав. Син перейшов в лондонський Міллуол, але через чотири місяці отримав серйозну травму – від удару вилізла міжхребцева грижа.

Англійські лікарі не гарантували, що він буде ходити. Я домовився з українськими хірургами, сина прооперували в Києві, проте грати він більше не міг. Влаштувався в банк і працює там досі", – розповів Балтача Матч ТВ.