УКР РУС

Бакке: Ми заслуговували на нічию

13 листопада 2016 Читать на русском

Наставник збірної Фінляндії Ханс Бакке прокоментував поразку від України (1:0) в рамках відбору до ЧС-2018.

"Якщо подивитися на перший тайм, дебютні 15 хвилин були для нас дуже складними. Україна високо пресингувала, нам було складно вийти з-під пресингу. Протягом наступних 20 хвилин ми почали діяти активніше. Якщо створюємо п'ять стовідсоткових моментів на виїзді, то заслуговуємо зіграти, як мінімум, 1:1. Ми заслуговували на нічию.

Ми втратили 7 гравців основного складу. У мене не було іншого вибору, як довіряти тим, хто вийшов на поле. ВІдсутність такого футболіста, як Єрьоменко – звичайно, впливає на гру команди. Це велика втрата.

Яка поразка образливіша – від Ісландії чи України? Якщо порівнювати, то з Ісландією ми вигравали 2:1 за 5 хвилин до кінця матчу і повинні були б набирати хоча б одне очко. Зараз же я не розчарований виступом команди. Упевнений, ми діяли на межі, але недостатньо ефективно завершували атаки, за що нас і покарали.

Хто сильніший – Хорватія чи Україна? Я вважаю, що Хорватія – найкраща команда нашої групи. Не думаю, що хтось її може зупинити. Решта борються за друге місце. Однак в березні наступного року багато що може змінитися.

Наш план на гру був стримати Степаненко. Знали, що він може віддати пас. Але так як до складу повернувся Ракицький, ми намагалися більше приділяти увагу йому. Саме після першого пасу Ракицького почалася гольова атака. Коноплянка і Ярмоленко – гравці топ-класу. Потрібно ще виділити Коваленко – це дуже недооцінений гравець, він багато працює на команду. Зінченко лише 19 років, однак це майбутнє збірної України", – сказав Бакке.

Україна мінімально обіграла Фінляндію в рамках відбору до ЧС-2018. Відео гола та огляд матчу. Андрій Шевченко залишився задоволений результатом гри, а Євген Коноплянка заявив, що готовий не забивати до кінця кар’єри, якщо буде і надалі віддавати такі гольові передачі, як на Кравця.