УКР РУС

Бабич: З таким настроєм Маріуполь зможе вийти в Лігу Європи

30 вересня 2017 Читать на русском

Головний тренер Маріуполя Олександр Бабич прокоментував результат матчу проти Олімпіка (2:3) в 11-му турі УПЛ.

"У нас зараз йде цікавий графік – дві гри поспіль з командами Ліги Європи. Готуємо, перевіряємо, теж хочемо брати участь. Сьогодні вийшла цікава гра. Результат негативний. Ми засмучені. Можна було зіграти по-іншому. В обороні не допрацювали. За рахунку 2:1 на нашу користь треба було зіграти надійніше. Другий м'яч у наші ворота був забитий з положення поза грою. Незрозумілі дії бокового арбітра. Плюс картки. Я не хочу скаржитися, але суддя сьогодні роздав стільки непотрібних карток. Вважаю, що деякі можна було не давати. Це були ігрові моменти, А футбол – це контактний вид спорту і на кожному клаптику поля ми хочемо вигравати єдиноборства. Обидві команди грали з бажанням і, вважаю, судді потрібно було давати грати.

Олімпік переміг Маріуполь та піднявся на 4-е місце в таблиці

У нас попереду велика дорога. Керівництво клубу поставило завдання вийти в першу шістку, а потім в Лігу Європи. З таким настроєм, як сьогодні, з таким атакувальним потенціалом, впевнений, ми виконаємо поставлене завдання. Але нам потрібно багато працювати. Я знаю над чим. Зараз буде пауза і ми підтягнемо гру всієї команди в обороні. Після гри я подякував хлопцям. Ми грали в меншості, зуміли забити 2 м'ячі. В кінці гри у нас було два хороші моменти. Нічия 3:3 була б більш правильним підсумком.

По жовтим карткам я вже сказав. Вважаю, що арбітр повинен був давати грати. У першому таймі, на мій погляд, картка була не обов'язковою. Що стосується пенальті, то мені важко щось сказати. Але другий м'яч в наші ворота був забитий з положення поза грою.

Олімпік – Маріуполь – 3:2 – Відео голів та огляд матчу

Борячук? Потенціал у Андрія великий. Ми планували його випустити і посилити атаку. Вийшло – він забив. Були ще моменти, коли ми повинні були розкривати оборону Олімпіка.

Нам ця пауза дуже потрібна. Будемо багато працювати. Зараз хлопці отримають кілька днів вихідних, а потім проведемо повноцінний міні-збір в Києві. Радує, що хлопці чують і виконують наші вимоги. В атаці ми можемо імпровізувати і грати розкуто. А ось в обороні у нас все має бути розкладено по поличках. Потрібен чіткий ігровий механізм.

Я говорю не про гру захисників, а про гру всієї команди в обороні. Той же другий гол. М'яч взагалі не повинен був доходити до Біленького. Ми повинні були правильно зустрічати гравця Олімпіка, повинна була засуватися середня лінія і оборона повинна була по-іншому реагувати на передачу. Захисники повинні були перекривати зони, до кінця допрацьовувати, щоб не допускати таких ситуацій. Суддя може підняти прапор, а може – й ні. Як сьогодні. Ми повинні ці ситуації перестраховувати і до кінця реагувати на вривання в порожні зони. Ці моменти ми розберемо на теорії і на тактичних заняттях під час тренувального процесу. Хлопці в команді добре вчаться і, впевнений, ми впораємося", – цитує Бабича офіційний сайт ФК Маріуполь.