УКР РУС

Бабич: З кожним тижнем газони в Україні будуть кращими, а наша гра – більш якісною

4 березня 2018 Читать на русском

Головний тренер Маріуполя Олександр Бабич прокоментував перемогу своєї команди в матчі 22-го туру УПЛ проти Олімпіка (1:0).

"Звичайно, були помилки. Без помилок не буває футболу. Але треба дивитися, як команда реагує на помилки. Вважаю, перший тайм у нас не зовсім вийшов. Намагалися грати, виходити з оборони за рахунок середньої передачі, але на важкому полі більше шансів було у суперника "руйнувати". Але все ж забили гол. У перерві внесли корективи в гру, до того ж Олімпік повинен був відкриватися. Тому у нас були хороші атаки і контратаки. Могли забивати другий м'яч і спокійно догравати.

Другий етап чемпіонату України: календар матчів у першій шістці

Велика відповідальність, велике психологічне навантаження було у хлопців. І це відчувалося і по розминці і по початку гри. Це нормальна ситуація. Всі футболісти горіли бажанням реабілітуватися за попередню поразку перед своїми вболівальниками. Я вважаю, це команді вдалося!

Завдання на другий етап? Ми хочемо вигравати, набирати очки. У першій "шістці" досить висока щільність, але ми хочемо поборотися за путівку в Лігу Європи. Вважаю, що ми можемо це зробити. З кожним тижнем газони в Україні будуть кращими і відповідно наша гра буде більш якісною.

Чи може Маріуполь змінювати тактику? В атакуючій лінії у нас є швидкі швидкісні гравці. Через Руслана Фоміна, який пішов, ми дуже багато атак розганяли. Руслан багато м'ячів "зберігав" і з ним ми більше грали в позиційній атаці. Борячук ж більш швидкісний гравець. На зборах ми практикували в спарингах різні тактичні моделі і у нас виходило грати в атаці по-різному. У нас в групі атаки зібрані хлопці, яких можна "рухати" по позиціях: вони розуміють і як грати крайнім нападаючим, і як "десяткою". Плюс ми посилилися Піхальонка. Прийшов Ігнатенко, який вже стукає в Прем'єр-лігу.

Вважаю, ми добре попрацювали взимку, підсилили ряд позицій. Головне, щоб всі футболісти були здорові. Сьогодні, наприклад, через хворобу ми не дорахувалися Сергія Яворського і у нас, по суті, залишилося тільки два гравці в центрі оборони", – цитує Бабича офіційний сайт Маріуполя.

Нагадаємо, Маріуполь виграв в Олімпіка з рахунком 1:0 й вийшов у першу шістку команд УПЛ.