УКР РУС

Бабич: Ми не справляємося з тягарем відповідальності

13 серпня 2017 Читать на русском

Головний тренер Чорноморця Олександр Бабич відвідав прес-конференцію після матчу 5-го туру УПЛ проти Олімпіка (0:1).

"У нас були дві гри поспіль з учасниками Ліги Європи. Обидві гри, я вважаю, ми провели на хорошому рівні. Незалежно від сьогоднішнього результату можу сказати, що хлопці повністю виконали установку на гру. На мою думку, відмінність сьогоднішнього Олімпіка від гри Чорноморця в тому, що вони змогли забити гол, а ми, маючи два хороших моменти, не забили. Гра була бойова. У нас зустрічі з Олімпіком завжди принципові.

Сьогодні ми теж могли розраховувати на взяття воріт суперника. Але, я вважаю, на хлопців тисне психологічна ситуація, в яку ми потрапили. Але, тим не менш, ми знаємо, як з неї виходити, ми щороку формуємо нову команду. Думаю, що і в цьому році ми побудуємо нову команду і постараємося піти з цього неприємного місця в турнірній таблиці.

Ми аналізуємо кожен матч. Перше, що у нас кульгає – це організована гра в обороні. З кожним матчем вона стає все кращою, однозначно. Ну і, звичайно, реалізація гольових моментів. Якщо навіть проаналізувати перший матч з Динамо – ми забили і ще могли забивати. Домашня поразка в грі зі Сталлю: не використали два-три моменти, і пропустили гол. У футболі це буває. Потім у нас була виїзна гра в Маріуполі – ось цю гру ми провалили повністю. Після цієї гри ми додали в організації, в агресії, у відборі.

Але, як показала гра з Олімпіком, належить ще дуже і дуже багато роботи. Ми провалили старт по результату, але не по грі. Звісно, тренерська робота оцінюється по результату, і найцінніше в футболі – це результат. Щоб там не казали вболівальники, фанати про красиву гру, – найкрасивіше – це результат. У минулому сезоні результат у нас був, і була інша ситуація. Зараз ми, сподіваюся, зробимо правильні висновки і віримо, що найближчим часом вийдемо з цієї насамперед психологічний ями. Ніяк не ігрової.

Чи став Олімпік сильнішим порівняно з минулим сезоном? Так. Кістяк залишився, але команда змінилася, додалися кваліфіковані футболісти. Я вважаю, вони правильно будують гру команди від оборони. У нас не зовсім це виходить. Шукаємо ще центрального захисника, щоб була якісніша гра в обороні, щоб ми оборонялися не кількістю, а якістю. Олімпік з приходом Шабанова, Кравченка, поверненням Богданова, Поступаленка підсилився. І Моха набрав форму.

Ми зараз в різних психологічних станах. У Олімпіка тягар відповідальності не такий, як у нас. З цим ми не зовсім справляємося. У цьому, я вважаю, перша причина. Хлопці дуже сильно переживають від тієї ситуації, в якій ми опинилися", – цитує Бабича офіційний сайт Чорноморця.

Нагадаємо, матч Олімпік – Чорноморець завершився перемогою донеччан з рахунком 1:0.