УКР РУС

Бабич: Чемпіонат став більш непередбачуваним

11 грудня 2017 Читать на русском

Головний тренер ФК Маріуполь Олександр Бабич підвів підсумки осінньої частини чемпіонату.

"Якщо підбивати проміжні підсумки, можна сказати, що були і позитивні моменти, і негативні. В першу чергу, ми познайомилися з командою. Ми вийшли в півфінал Кубка, боремося за місце в першій шістці, наших гравців почали залучати до національної збірної – це говорить про те, що ми на правильному шляху. Попереду у нас багато роботи, треба посилити ряд позицій. Перш за все, оборону. Якраз зараз, під час паузи, будемо працювати над комплектацією", – розпочав наставник Маріуполя.

– Ви взяли Маріуполь по ходу чемпіонату, коли команда демонструвала непогані результати. У чому була специфіка, не боялися щось перебудовувати, змінювати в такій ситуації?

– Я розумів, що це команда не моя, а попереднього тренера. У нас відрізняється філософія гри. І це природньо. Наш тренерський штаб прагне до того, щоб команда грала в комбінаційний футбол, в середній і короткий пас. На це потрібен час. Я прекрасно розумів, що на першому етапі буде важко.

– Чи можна сказати, що футболісти вже зрозуміли Ваші вимоги?

- Так. Основна група гравців виконує наші вимоги. Хоча, звичайно, не завжди це виходить. Я бачу, що і на тренуваннях, і в іграх хлопці правильно реагують, перебудовуються. Роботи ще багато, але в цілому, команда розуміє нашу філософію гри.

– Які кадрові зміни чекають на команду?

- Ми хочемо зберегти кістяк команди. Є кілька питань по орендованим гравцям, але впевнений, що ці хлопці залишаться до кінця сезону. Думаю, до кінця грудня ми вирішимо ці питання. Що стосується інших змін, то гра в атаці у нас в цілому вимальовується. А ось в обороні є проблеми. Будемо думати над посиленням. З деякими футболістами ми розлучимося. Це природний процес. Але про конкретику поки говорити рано.

– Чи є в Українській Прем'єр-лізі захисники, які, можуть посилити оборону Маріуполя?

– Такі гравці є. Але поки що про новачків говорити рано.

– Який момент для Вас був найскладнішим в Маріуполі?

– Напевно, це домашня гра проти Ворскли. Мінімально поступилися рівному супернику. Плюс через три дні кубкова гра проти цієї ж команди. Було дуже важко в психологічному плані налаштувати хлопців. Дуже складний момент був. Вся команда, не тільки я, дуже важко перенесла домашню поразку. Після гри ми дуже багато спілкувалися з хлопцями і нам вдалося правильно налаштувати команду на Кубок. Той матч забрав у нас багато емоцій і на Динамо їх десь не вистачило.

– Після Динамо важко було налаштувати команду? Все-таки поразка вийшло болючою.

– Такі ігри хочеться швидше забути. Після гри було більше не розчарування, а злості. Вигравали 1: 0, потім відразу пропустили ... Це дуже складний психологічний момент. Треба було правильно зреагувати, що не притискатися до своїх воріт ... Не вистачило нам досвіду. Але ось в плані настрою на наступну гру проблем вже не було. Всі хлопці хотіли будинку реабілітуватися за поразку в Києві.

– На першому етапі залишилося провести три матчі. Як оцінюєте турнірні перспективи Маріуполя?

– Марафон триває – ми боремося за потрапляння в першу шістку. Вважаю, у нас хороші шанси. Головне, провести добре зимові збори, доукомплектуватися. Думаю, нам під силу буде вирішити поставлене перед нами завдання. Дві виїзні гри в лютому? Нам в гостях у деякій мірі легше грати. У нас дуже висока командна швидкість. Суперник, граючи вдома, розкривається і ми можемо цим скористатися. Єдине, для швидкісної гри потрібно "швидке" поле.

Зараз говорять про те, що рівень нашого чемпіонату падає. Я не згоден з цим твердженням. Зараз Прем'єр-ліга стала більш рівною. Подивіться на щільність в турнірній таблиці і результати ігор. Сталь, Чорноморець, Олександрія. Будь-яка команда може відібрати очки у лідерів, а 2-3 перемоги кардинально змінюють положення команди. Чемпіонат став дуже непередбачуваним, – розповів головний тренер "азовців" в інтерв'ю клубному сайту.