УКР РУС

Айнтрахт переміг Баварію у фіналі Кубка Німеччини

19 травня 2018 Читать на русском

Фінальний матч Кубка Німеччини завершився перемогою команди Ніко Ковача.

Баварія була однозначним фаворитом матчу, однак навряд чи Айнтрахт це лякало. Підопічні Ніко Ковача – наступного тренера мюнхенців, між іншим – завжди вважалися колективом, який, в першу чергу, руйнує чужу гру, а свій момент вже точно десь знайде. Так був переможений Шальке у півфіналі – і на фінал модель гри франкфуртців не змінилася.

У першому таймі Айнтрахт зіграв у своєму стилі: неідеально, з моментами суперника, другим номером, з постійною боротьбою. Тим не менш, на старті матчу активнішими були саме франкфуртці – і це дуже швидко дало результат. На 11-й хвилині Анте Ребіч перехопив м'яч, обігрався з партнером, вийшов віч-на-віч з воротарем і відкрив рахунок!

Не можна сказати, що Баварія була шокована. Мюнхенці провели серію гострих моментів, однак жоден з них не був таким гострим, як за дві хвилини до пропущеного м'яча, коли Лєвандовскі пробив у поперечину. Ініціатива була за мюнхенцями, однак в останній третині поля вони були занадто прогнозованими й повільними, дозволяючи гравцям Айнтрахта перехоплювати свої передачі та вибігати в контратку. На 37-й та 44-й хвилинах це могло призвести до другого пропущеного голу, однак першу можливість запоров Анте Ребіч, а друга завершилась неточним ударом Вольфа головою.

Другий тайм Баварія почала активніше, перехопивши ініціативу й дуже швидко відігравшись. На 53-й хвилині Кімміх пройшов до лінії воріт та прострілив у штрафний в спини захисникам – там чекав Роберт Лєвандовскі, який пробив у протихід Градецькому в ближній кут. 1:1 – і Баварія притиснула Айнтрахт. Тим не менш, франкфуртці намагалися при будь-якій можливості відповісти контратакою й не виглядали інертними – на відміну від мюнхенців, які грали так, ніби точно знали, що переможуть.

Наприкінці 70-х хвилин почались гойдалки. На 80-й Хуммельс влучив у поперечину після кутового, а Анте Ребіч у контратаці дальнім ударом ледь не вивів Айнтрахт вперед. Баварія дзвіночок не відчула, і вже через дві хвилини Ребіч вискочив поміж центрбеків Баварії, прийняв розрізну передачу й перекинув Ульрайха – 2:1!

Баварія була шокована й швидко пішла у атаку. Однак, створивши серію гострих моментів, реалізувати їх у голи мюнхенці не змогли. На останніх хвилинах вони цілком справедливо претендували на пенальті, однак отримали лише кутовий, після якого Гачіновіч забив у контратаці в пусті ворота.

1:3! Айнтрахт на чолі майбутнього тренера Баварії переміг Баварію й став 5-разовим володарем Кубка Німеччини! Браво, Франкфурт!

Кубок Німеччини, Фінал

Баварія – Айнтрахт – 1:3

Голи: Лєвандовскі, 53 – Ребіч, 11, 82, Гачіновіч, 90+6