УКР РУС

Ай-не-не-команда! Ібрагімовіч, Пірло і ще 9 знаменитих циган зі світу футболу

8 квітня 2016 Читать на русском

У Міжнародний день циган, який відзначається 8 квітня, "Футбол 24" згадав найзірковіших футболістів, в чиїх жилах тече кров цього народу.

1. Златан Ібрагімовіч

Взагалі, у крові Златана стільки всього намішано, що він і сам, можливо, не розбирається. Сам своє циганське походження не заперечує, але й не підтверджує.

Мене як тільки під час кар'єри не називали! Циганом в тому ж числі. Я на це ніяк не реагую. Сам вважаю себе шведом.

2. Рікардо Куарежма

Одноклубник воротаря збірної України Дениса Бойка по турецькому "Бешикташу" португалець Рікардо Куарежма теж циган. І пишається цим. Любить по-чудернацькому одягатися, носить масивні прикраси, що кидаються в очі .

3. Рафаель Ван дер Ваарт

"Сховай за високим парканом дівчину - викраду разом з парканом..." Рафаель з колишньою дружиною Сільвією Мейс.

Футболіст іспанського "Бетіса" - напівкровка. Його мама - іспанка, батько - циган. Сам Рафа не приховує, що належить до громади сінті.

4. Хесус Навас

Гравець англійського "Манчестер Сіті" - дуже нетиповий циган, "біла ворона". Справа в тому, що Хесус Навас страждає досить рідкісним розладом психіки, що не дозволяє йому довго перебувати поза домом, поза сім'єю. Не в'яжеться якось з образом типового представника кочового народу, чи не так? Саме з цієї причини Хесус довго відмовлявся покидати рідну "Севілью", рівень якої явно переріс. Щоб переїзд на Альбіон здійснився, Навасу довелося пройти курс сеансів у психолога.

5. Андреа Пірло

А ось досвідчений італієць Андреа Пірло далеких мандрів не боїться. Відправився за океан, де дограє у складі "Нью-Йорк Сіті".

В Італії свого часу перебрався на ПМП (постійне місце проживання) ще його дід-циган. Існує байка, що чиновник, що виписував документи, вирішив пожартувати над предком зірки футболу, і запропонував йому на вибір кілька італійських прізвищ, значення яких циган не розумів. Вибір діда упав на прізвище Пірло, що звучить майже так само, як і слово Pirla ("ідіот", в перекладі з італійської мови). Злий жарт вийшов.

6. Ерік Кантона

Чим не барон?

"Король Ерік" належить до етнічної групи манушів, французьких циган.

7. Олександр Нойок

А як же наші? Є цигани і в українському футболі. Наприклад, екс-капітан молодіжки "Шахтаря" Олександр Нойок, що в березні 2016 року перебрався в "Динамо" (Мінськ).

8. Мілан Барош

Екс-форвард збірної Чехії теж циган.

9. Хосе Антоніо Рейєс

Сам іспанець заперечує своє циганське походження. Каже, що просто прізвище циганське.

10. Андре-П'єр Жиньяк

За чутками, екс-форвард "Марселя" минулого літа ледь не опинився в "Динамо" (Київ).

11. Христо Стоїчков

Володар "Золотого м'яча"! Так, в крові болгарина частина циганської теж є.

Руслан Меженський, Футбол 24

Ібрагімовіч відмовився від фантастичних 70 млн євро в рік в Китаї