УКР РУС

"Аякс" за крок до сенсації, "Рубін" знову поступається. ВІДЕО

24 лютого 2012 Читать на русском

Амстердамський гранд мав шанси вибити з турніру аж ніяк не байдужий до ЛЄ "Манчестер Юнайтед", але здобув лише мінімальну перемогу, гельзенкірхенський "Шальке" лише у додатковий час зламав опір пльзенської "Вікторії".

Казанський "Рубін" вдруге програв з рахунком 0:1 майбутньому суперникові "Металіста" - "Олімпіакосу з міста Пірей. Таким чином ми не побачимо чергової російсько-української битви у єврокубках. Підопічні Бердиєва мали шанси на успіх, принаймні значно більше володіли м'ячем за суперника (цілком барселонівські 63%), створили вагон моментів, проте успіх святкували щасливі греки. Їм, до речі, знову значною мірою допоміг англійський воротар Рой Керолл, екс-гравець "МЮ", який у першому матчі парирував пенальті, а в цьому потішив гарячих місцевих фанів кількома хвацькими сейвами.

Німецький "Шальке" забив швидкий гол, начебто контролював хід подій, отримав чисельну перевагу на 61-й хвилині після вилучення Бакоша, однак пропустив за 2 хвилини до кінця основного часу гол, який перевів гру в єдиний на цій стадії овертайм. Там чехи втратили ще одного гравця через травму, а замін уже не було. Прохазка таки дограв "на одній нозі" матч до завершення, проте помічником своїй команді був неповноцінним. У підсумку - хет-трик оформив Клаас-Ян Хунтелаар і вивів "кобальтових" на "Твенте".

"Манчестер Юнайтед" втримав здобуту перевагу у 2 м'ячі на виїзді, і мінімальна поразка на виїзді не стала фатальною для підопічних Фергюсона. У наступному раунді на них чекає ще одна мегабитва - з "Атлетіком" із Більбао". А їхнім землякам доведеться проекзаменувати лісабонський "Спортінг", який переграв варшавську "Легію" у матчі майже без моментів, де поляки навіть були ближчими до успіху, але вслід за "Віслою" покинули турнір на першій же стадії плей-офф.

"МЮ" - "Аякс" - 1:2 (1:1)

Голи: Бербатов, 6 - Озбіліз, 37, Алдервейрелд, 87

"Спортінг" (Л) - "Легія" - 1:0 (0:0)

Гол: М. Фернандес, 84

"Шальке" - "Вікторія" - 3:1 у д.ч. (1:0, 1:1)

Голи: Хунтелаар, 6, 108, 120+1 - Райторал, 88

Вилучення: Бакош, 61

"Олімпіакос" - "Рубін" - 1:0 (1:0)

Гол: Джеббур, 14