УКР РУС

"Аякс" U-19 – "Динамо" U-19. Юнацька ліга УЄФА. Анонс

21 лютого 2017 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс 1/8 фіналу Юнацької Ліги УЄФА між командами "Аякс" U-19 та "Динамо" U-19.

"Аякс" U-19 – "Динамо" U-19

21 лютого, 19:00. Дуйвендрехт, "Де Текомст"

Головний арбітр: Алехандро Ернандес (Іспанія)

Сьогодні молоді динамівці поміряються силами зі своїми однолітками з амстердамського "Аяксу" в рамках 1/8 фіналу Юнацької Ліги УЄФА.

Жереб для киян виявився дуже непростим, голландська школа не дарма вважається однією з найкращих у Європі. Футболісти "Аяксу" U-19 в 1/8 фіналу Юнацької Ліги УЄФА кваліфікувалися не через груповий етап, як динамівці, а через шлях чемпіонів, здолавши ісландський "Брейдаблік" (3:0 і 4:0), грецький ПАОК (2:0 і 2:1). На стадії 1/16 фіналу був подоланий туринський "Ювентус" (2:0). Особливо слід виокремлювати оборону амстердамського клубу, оскільки за 5 матчів "Аякс" пропустив лише один гол від ПАОКа, забивши при цьому 13 м’ячів. Головною ударною силою в атаці у голландців являється Кай Сірхейс, який у 5 матчах забив 6 голів. Цей молодий гравець 1998-го року народження забивав у кожному з матчів.

Але не будемо забувати, що і кияни вийшли з групи з першого місця, не зазнавши при цьому жодної поразки (5 перемог, 1 нічия). Головні надії "біло-синіх" – флангові півзахисники Богдан Лєднєв і Денис Янаков. Перший забив 6 голів, другий – 3, а це, до речі, більше половини усіх голів команди (всього динамівці забили 16 голів). Однак необхідно говорити і про не досить надійну гру в обороні, тільки в одному матчі з п’яти (виїзний матч проти "Наполі") юним динамівцям вдалося зберегти свої ворота в недоторканності.

Богдан Лєднєв відзначив гарний контроль м'яча футболістів "Аяксу"

Слід зауважити, що згідно регламенту змагань раунди плей-офф Юнацької Ліги УЄФА складаються з одного матчу. За жеребом голландцям пощастило виступити у ролі господарів. Нагадаємо, що переможець пари "Аякс" – "Динамо" виходить на переможця пари "Монако" – "Реал". Якщо динамівцям вдасться пройти "Аякс", то свій матч 1/4 фіналу Юнацької Ліги УЄФА кияни знов будуть проводити на виїзді.

Що стосується шансів на перемогу, то букмекери приблизно однаково оцінюють вірогідність перемоги кожної з команд, віддаючи невелику перевагу "Аяксу", але в цьому немає нічого дивного, оскільки голландці виступають у ролі господарів.