УКР РУС

"Аякс" розгромив "Ліон" в першому півфінальному матчі Ліги Європи

3 травня 2017 Читать на русском

"Аякс" в першій грі 1/2 фіналу Ліги Європи впевнено здолав французький "Ліон" – 4:1. Дублем за господарів відзначився Траоре.

"Аякс" готувався до матчу проти "Ліона" після невдалої гри проти ПСВ (0:1). Команда Женезіо напередодні півфіналу здолала "Анже" (2:1). Травмований бомбардир "Ліона" Ляказетт зустрів стартовий свисток на лаві для запасних.

Гості розпочали активніше, однак по-справжньому не загрожували воротам Онани. На 24 хвилині "олімпієць" Морель порушив правила, "привізши" штрафний. Зієш виконав стандарт, з якого знайшов голову Траоре – 1:0. Через десять хвилин воротар французів, Лопеш, не надто вдало вибив м’яча. На підборі першими були гравці господарів, які вивели на ударну позицію Дольберга – 2:0. Наприкінці першого тайму Юнес міг остаточно знищити "Ліон" – Антоні врятував.

На старті другої половини Юнес таки забив третій м’яч "Аякса". Згодом Вальбуена повернув французів в гру. Відразу після голу Матьє, Фекір не використав чудову нагоду скоротити відставання до мінімуму. На 76 хвилині Траоре після флангової передачі встановив кінцевий рахунок – 4:1. "Аякс" робить чудову заявку на вихід до фіналу.

Матч-відповідь відбудеться 11 травня.

Ліга Європи, 1/2 фіналу (перший матч)

"Аякс" – "Ліон" – 4:1

Голи: Траоре, 25, 72, Дольберг, 34, Юнес, 49 – Вальбуена, 66