УКР РУС

"Аякс" – "Ліон". Ліга Європи, 1/2 фіналу. Анонс

3 травня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс першого півфінального матчу Ліги Європи, в рамках якого "Ліон" погостює в "Аякса".

"Аякс" – "Ліон"

3 травня, 19:45. Амстердам, "Амстердам-Арена"

Головний арбітр: Джанлука Роккі (Італія)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

"Аякс" дуже важко проходив кожен з попередніх раундів плей-офф. Після трьох нульових таймів долю лютневої битви з "Легією" вирішив єдиний гол, з "Копенгагеном" вдома довелося виправляти гостьову поразку, а чвертьфінальний матч-відповідь проти "Шальке" став окрасою всієї Ліги Європи. Амстердамці в компенсований час у меншості на чужому полі здійснили неймовірний камбек.

Шлях "Ліона" не менш плідний – за винятком знущання над "АЗом" (сумарно 11:2), подальші протистояння були "so close". У Римі "ткачі" втримали здобуту на "Люм'єрі" перевагу та оформили виліт "Роми", а сильнішого в рівній битві з "Бешикташем" виявив лише восьмий післяматчевий пенальті.

"Олімпік" вже давно може зосередитися на Лізі Європи, оскільки через французьку першість пробитися в Лігу чемпіонів не вдасться. Щоправда, останні посередні результати – з семи поєдинків "леви" витиснули дві перемоги – поставили під загрозу навіть 4 місце. Обіграти вдалося лише слабкі "Анже" та "Метц", а лідери ПСЖ і "Монако" показали правдивий рівень команди.

Реалії Ередивізі дозволяли "Аяксу" успішно виступати на два фронти. До минулого вікенду столичний колектив вів з "Фейєноордом" боротьбу за чемпіонство, навіть скоротив відставання до одного пункта. Проте визначальний матч з ПСВ підопічні Петера Боса програли. Чемпіонат Нідерландів наприкінці квітня взяв паузу, тому футболісти мали достатньо часу, аби підготуватися до Ліги Європи.

Не готувалися лише дискваліфіковані Вієргевер та Велтман. Без основних флангових захисників "Аяксу" буде дуже важко, оптимізму додають хіба що проблеми французів. Сповна скористатися послабленою амстердамською обороною може завадити ймовірна відсутність Ляказетта та Толіссо. Лідери атаки "Ліона" заліковують травми, а їхня участь під питанням.

Все буде вирішуватися в матчі-відповіді, навряд чи хтось забезпечить собі путівку в Стокгольм після першої частини вистави. Найбільш прогнозованим результатом нідерландського поєдинку є нічия з незначною кількістю голів. Мінімальна перемога господарів також не стане сюрпризом, а от в успіх виїзної команди віриться важко.

"Аякс" – "Ліон": Причина перенесення матчу на 3 травня