УКР РУС

Автор шести голів головою в огляді 27 туру Бундесліги. ФОТО

26 березня 2012 Читать на русском

Яка команда забила у цьому турі більше голів, ніж у перших дев'яти матчах другого кола, у якій команді є 15 авторів голів... Про це та інше дізнайтесь з огляду 27 туру Бундесліги.

СЕРІЇ
Дортмундська "Борусія" встановила клубний рекорд, не програючи на виїзді 11 ігор поспіль (8 перемог, три нічиї).

"Штутґарту" вперше у сезоні вдалось не програти у п'яти матчах вряд (13 очок = чотири перемоги, одна нічия).

"Ауґсбурґ" підняв планку свого рекорду, не програючи вже п'ять ігор поспіль.

Тоні Кроос в останніх трьох матчах "Баварії" забив по голу. Такого показника йому не вдавалось досягти перед цим ніколи у складі мюнхенського клубу.

Наставник "Гановера" Мірко Сльомка ще ніколи не святкував перемогу над "Баварією" зі своїми підопічними (одна нічия, п'ять поразок).

"Кайзерслаутерн" продовжує збільшувати межу свого антирекорду - 17 ігор підряд без перемог.

"Фрайбурґ" не програє вже чотири останні гри (три перемоги, одна нічия). Команда у другому колі набрала вже більше очок, ніж за всю першу половину чемпіонату Німеччини (15 vs 13).

"Вольфсбурґ" вперше виграв три гри поспіль після повернення Фелікса Маґата на тренерський місток команди.

Місяць тому "Гамбурґ" мріяв опинитись у "єврозоні", однак після чотирьох поразок команда змушена думати, як не понизитись у класі.

"Шальке" вдома не програє вже протягом дев'яти матчів (вісім перемог, одна нічия).

"Байєр" вперше за чотири роки програв чотири гри поспіль.


КАРТКИ
Два тури поспіль у Бундеслізі нема вилучень. У другому колі 27 тур став четвертим "чистим" туром. У першому колі було лише два тури без вилучень.

ГОЛИ
Півзахисник "Борусії" (Д) Шінджі Каґава, забивши у ворота "Кельна" два голи, повторив досягнення свого земляка Наохіро Такахари у Бундеслізі у сезоні 2006/07 (11 голів за "Айнтрахт").



Маріо Ґомес забив у Бундеслізі перший гол, вийшовши на заміну. Той гол став сотим в офіційних матчах "Баварії" цього сезону. Більше третини голів "Баварії" (36) на рахунку Маріо-голеадора.

"Герта" в гостях у "Майнца" забила аж ТРИ голи - за перших дев'ять поєдинків другого кола команді із Берліна вдалось "назбирати" лише ДВА.

"Фрайбурґ" має найбільше авторів голів у чемпіонаті (15).

Форвард "Вольфсбурґа" Маріо Манджукіч любить забивати головою. У цьому чемпіонаті він забив найбільше голів головою (6).

Клас-Ян Хюнтелар оформив шостий дубль у Бундеслізі (ВСІ у цьому сезоні). Крім того, нідерландському форвардові "Шальке" вдалось вперше забити два голи в одному матчі головою.


ЮВІЛЕЇ
"Борусія" М "відсвяткувала" п'ятисоту поразку команди у Бундеслізі. "Кобили" стали сьомою командою, яка опустилась до такого рівня.

Грузин Леван Кобіашвілі зіграв у Бундеслізі 331 гру. Щоб обійти рекордсмена (найбільше ігор як іноземець у Бундеслізі) Зе Роберто (336) йому бракує ще шести ігор.

Четвертий гол "Борусії" у ворота "Кельна" став дев'ятисотим пропущеним голом "цапів" вдома у Бундеслізі. Ще ніхто стільки не пропускав на домашній арені у Бундеслізі.

ЦІКАВЕ
Дортмундська "Борусія" повторила своє досягнення: 6:1 - найбільша виїзна перемога у Бундеслізі. У серпні 1994 року таку саму перемогу "Борусія" святкувала у матчі з ..."Кельном". Чи могло бути більше? "Кельн" ще ніколи не пропускав більше вдома.

"Борусія" (М) перед цим туром вдома програла востаннє 18 березня 2011 року. Серію зіпсував "Хофенхайм" за 142 секунди у другому таймі (1:2). Крім того, ця поразка стала першою за часів Люсьєна Фавра після того, як команда вела у рахунку 1:0.

"Герта" у Майнці була справжнім джентель-"вуменом": заробила лише сім фолів (найкращий показник серед гостей у чемпіонаті) та ще й три голи господарям "подарувала".

"Байєр" у першому таймі дуелі із "Шальке" не завдав жодного удару у напрямку воріт суперника. Перед цим таке трапилось з командою одинадцятого квітня минулого року, коли "фармацевти" програли "Баварії" 1:5.