УКР РУС

Австрія не дотиснула Словаччину в останньому матчі перед Євро-2020 – Das Team показує Україні слабке місце

6 червня 2021 Читать на русском

Збірна Австрії розписала нульову нічию зі словаками в спарингу перед Євро-2020.

Товариські матчі
завершено
-

Суперник збірної України завершив підготовку до Євро-2020 контрольним матчем проти Словаччини. Франко Фода змінив склад після спарингу з Англією та продовжив тасувати по полю Девіда Алабу. Сьогодні лідер австрійців вийшов номінально на лівому фланзі півзахисту, але обмінювався позиціями з Ульмером і розганяв атаки з глибини, зміщуючись в опорну зону.

Австрія домінувала. Значно більше володіла м'ячем і позиційно атакувала. Алаба розрізав гостей вертикальними передачами, Баумгартнер вправно знаходив простір і створював його партнерам, а Калайджіч відкривався під подачі. Саме навіси на високого форварда приносили австрійцям найбільше користі, хоча ударів було обмаль.

Словаччина вичікувала помилок і вибігала в контратаки. Обрізки Das Team призводили до небезпечних моментів на ворота Бахманна, але голкіпер впорався з непростим ударом Мака. До речі, тренер Австрії визначився з першим номером на Євро-2020 – проблемну позицію закриє воротар Уотфорда Даніель Бахманн.

По перерві пішла активніша гра. Словаки зусиллями Харасліна створили хорошу нагоду, але Бахманн грамотно зіграв на виході, а добивання партнера заблокував сам Хараслін. А потім Австрія повністю замкнула суперника на його половині та почала генерувати реальну гостроту. Допомагали стандарти та швидкі розіграші в центрі поля.

Шикарний удар Грілліча (піймав м'яч на льоту) потягнув Дубравка, перевівши м'яч у стійку. Каркас воріт врятував гостей і в наступному епізоді, коли Арнаутовіч завершував комбінацію Лаймера та Грілліча. Марко вийшов на заміну й відразу показав себе. Моментально виникає ще один шанс – Арнаутовіч не влучив у площину.

Якщо з атакою в Австрії все було добре, то до оборони дуже багато питань. Чергова обрізка призвела до виходу Дюріша на побачення з голкіпером. Бахманн вкотре виправдав довіру тренера, вигравши вихід сам на сам. А через кілька хвилин взяв ще один удар Дюріша.

Австрія виглядала краще та повинна була перемагати, якби Арнаутовіч реалізував один зі своїх моментів. На останніх хвилинах Дубравці довелося творити справжні дива, щоб зберегти ворота Словаччини сухими. У підсумку – 0:0.

Das Team якісно працювала з м'ячем у фінальній третині, але гра австрійців в обороні додає збірній України оптимізму. Команда Шевченка зустрінеться з Австрією в третьому турі Євро-2020.

Англія обіграла Австрію, але не уникла прикрої травми – майбутній суперник України дав хороший бій