УКР РУС

Аугсбург – Шальке: історична перемога підопічних Тедеско та впевнена гра Коноплянки

5 травня 2018 Читать на русском

Шальке завдяки дублю центрального захисника Хегрера відсвяткував важливу перемогу в Аугсбурзі, яка дозволила "кобальтовим" вперше за 8 років стати віце-чемпіоном Німеччини.

Ключовий гравець матчу – центрбек-бомбардир

Прекрасний матч у складі Шальке провів центральний захисник Тільйо Кегрер. Саме його дубль дозволив підопічним Тедеско здобути надважливу перемогу. Проте матч розпочався для Кегрера не дуже вдало, адже у самому дебюті гри Тільйо на пару з голкіпером “кнаппен” Ферманном ледь не “привезли” м’яч у власні ворота, але гостей “вибачив” Фіннбогасон, поціливши з гострого кута у стійку. В подальшому Кегрер встигав відпрацьовувати і на своїй, і на чужій половинах поля, а два його підключення до стандартів Шальке завершилися голами. У першому з них Тільйо відгукнувся на простріл Бурґшталлєра, та красиво підрізав м’яч у дальній кут воріт Хіца, а в другому – Кегрер пробив по воротах головою після подачі кутового, м’яч рикошетом від Фіннбогасона залетів у ворота, проте “взяття воріт” все ж було зараховане на Кегрера. Дубль Тільйо, з такими захисниками атакувальна лінія іноді може собі дозволити відпочити.

Аугсбург – Шальке – 1:2 – відео голів та огляд матчу

Активний, проте не результативний Коноплянка

Євген провів черговий непоганий матч за Шальке, але цього разу відзначитися результативними діями не зумів. А можливості для цього були. У першому таймі Коно поцілив у стійку, у другому небезпечно пробивав двічі, проте після першої його спроби м’яч пройшов у сантиметрах від площини воріт, а згодом партнери вивели Коноплянку на ударну позицію, та Євген з меж штрафного не зміг переграти Хіца. Приємно, що команда грає через Коноплянку, та намагається використовувати його сильні сторони. У матчі проти Аугсбурга Євген діяв у звичній манері, загострюючи гру на лівому фланзі, та іноді зміщюючись у центр. Коноплянка раз за разом намагався перегравати захисників один-в-один, проте, слід визнати, що це вдавалося українцю далеко не завжди. Коно провів на полі 84 хвилини та був замінений на Очіпку. В цілому, вінгер Шальке та національної збірної України провів досить якісну гру, але на жаль, без результативних дій.

Коноплянка піднявся на 7 позицій у рейтингу Kicker

Неперевершений Тедеско та історичне досягнення “кобальтових”

Гельзенкірхен чекав на це 8 років! Доменіко Тедеско привів Шальке до срібних медалей Бундесліги, чого “кнаппен” не могли досягти з 2010 року. Це стало можливим завдяки перемозі над Аугсбургом та несподіваній домашній поразці одвічних конкурентів з Дортмунда Майнцу. Тепер відстань між Шальке та Борусією перед останнім туром сягає 5 пунктів, які Дортмунд вже ніяк не зможе відіграти. Досягнення Тедеско унікальне ще й тим, що це його перший сезон у якості головного тренера “кобальтових”, а самому Доменіко всього-навсього 32 роки!