УКР РУС

Атлетіко вирвав титул в Іспанії – Суарес чемпіонським голом передав привіт Барселоні

22 травня 2021 Читать на русском

Доля чемпіонського титулу в Іспанії вирішувалася у паралельних матчах 38-го туру Ла Ліги. Звіт поєдинків читайте на "Футбол 24".

Іспанія, Ла Ліга, 38-й тур

Вальядолід – Атлетіко – 1:2

Голи: Плано, 18 – Корреа, 57, Суарес, 67

Ейбар – Барселона – 0:1

Гол: Грізманн, 81

Реал – Вільяреал – 2:1

Голи: Бензема, 87, Модріч, 90+2 – Сантос, 20

Бетіс завдяки фантастичному камбеку пройшов у ЛЄ, Ельче врятувався від вильоту, Валенсія відправила Уеску в Сегунду

Зі старту поєдинку на Естадіо Хосе Сорілья команди грали на рівних. Вальядолід і Атлетіко в дебюті зустрічі лише натякали на небезпечні випади. Але на 18-й хвилині "біло-фіолетові" розігнали зразкову контратаку після кутового мадридців: елегантна перепасовка на власній половині завершилася розрізним пасом Маркоса Андре у прорив на Оскара Плано, вінгер із центра поля утік на побачення з Облаком і пробив повз словенця з лінії штрафного – 1:0!

Здавалося, пропущений м'яч мав стрепенути "матрацників". Проте, до перерви Атлетіко грав за інерцією. Підопічні Сімеоне намагалися вантажити м'яч вперед, але оборона Вальядоліда діяла неймовірно злагоджено. Напівнебезпечний момент мадридці створили хіба на 38-й хвилині, коли Суарес дотепним пасом намагався вивести на ударну позицію Карраско. Та цю спробу впевнено нівелював оборонець господарів.

Футбол смакує краще з Pepsi та Lay's! Дивися топові матчі Ліги чемпіонів та вболівай за своїх фаворитів із футбольним боксом від Pepsi та Lay’s – смачні чипси в поєднанні з освіжаючим напоєм ідеально підійдуть для гучної компанії.

Більше обертів "матрацники" додали після перерви. Зрештою, тиск Атлетіко дав результат на 58-й хвилині. Це Анхель Корреа перед штрафним отримав передачу з лівого флангу від Карраско, обвів двох оборонців і більярдним пострілом пробив у дальній нижній кут – 1:1.

А ще за десять хвилин Атлетіко остаточно вирішив долю чемпіонства. Допоміг суперник – хавбек Вальядоліда з чужої половини поля віддав невдалий пас назад, Луїс Суарес вирвався на оперативний простір і переграв Масіпа в ближньому бою. Чудовий привіт Барселоні, яка списала форварда-ветерана перед стартом сезону й провалилася на всіх фронтах.

Натомість у столиці з перших хвилин несподівано завзято до справи взявся Вільяреал. "Жовта субмарина" виграла боротьбу за середину поля і не давала Реалу можливості розігнати свої атаки. Зрештою, після серії обережних підходів левантійці покарали "вершкових" за хаос в обороні. На 20-й хвилині Морено закинув м'яч до карної зони Реала, де невдало зіграв Каземіро, м'яч підхопив Єремі Сантос і проштовхнув у сітку воріт Куртуа.

Гол не змінив хід гри. Вільяреал продовжив тримати контроль над поєдинком, а Реал лише зрідка демонстрував натяки на королівську гру. До перерви спробував повернути "вершкових" у чемпіонські перегони Модріч. Однак, його удар після прориву в карний майданчик пройшов поруч зі стійкою.

На другий тайм Реал вийшов сповнений бажання здобути перемогу. "Вершкові" взяли м'яч під контроль, але моменти за помахом чарівної палички виникати біля воріт Вільяреала не стали. Лише на 57-й хвилині справді небезпечний момент мадридців завершився голом. Щоправда, згодом скасованим. Це Каземіро подав із правого флангу на Бензема, а той точно пробив головою в один дотик – із офсайду, як виявилося.

На 67-й окрилений поверненням до збірної Франції форвард ледь не покарав "Жовту субмарину" за епічну помилку Рульї, але не влучив під ближню стійку з гострого кута. А на 72-й Бензема бив з льоту метрів із 10-ти – повз ворота! Згодом і Модріч наважився на постріл із середньої дистанції, але м'яч знову пройшов поруч зі стійкою.

Нарешті вдалося зрівняти рахунок "вершковим" на 87-й хвилині. Родріго в межах штрафного відкинув на Бензема, а Карім підробив м'яч першим дотиком і другим технічно поклав під перекладину. А в доданий арбітром час французький форвард ще й проявив себе в ролі плеймейкера – Бензема подав із лівого краю у центр штрафного, де Лука Модріч прийняв і розкішним пострілом пробив Рульї – 2:1!

Отже, синхронні перемоги обох мадридських колективів зробили чемпіоном Іспанії сезону 2020/21 Атлетіко. Реал натомість став другим, а Барселона замкнула трійку призерів.

Турнірна таблиця чемпіонату Іспанії