УКР РУС

"Атлетіко" в фантастичному матчі обіграв "Байєр"

21 лютого 2017 Читать на русском

У першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів мадридці вивезли гостьову перемогу з "Бай-Арени" (2:4).

"Байєр" дуже активно розпочав матч. Господарі на старті зустрічі організували масовий наступ, але футболісти "Атлетіко" без проблем стримували цей натиск. Пройшло трішки часу, мадридці призвичаїлися і почали відповідати контратаками, кожна з яких означала серйозну небезпеку воротам Лєно. Перші спроби гостей закінчувалися переважно кутовими, в одному з епізодів м'яч навіть "облизав" поперечину.

Рахунок було відкрито на 17 хвилині. Ньїгес прорвався по правому флангу, змістився в центр і шикарним ударом вкрутив сферу в дальню "дев'ятку". "Аптекарі" спробували швидко відігратися, але пропустили вдруге після чергової контратаки суперника. Жахлива помилка Драговіча, який не зумів як слід влучити по м'ячу, подарувала сферу Гамейро. Кевін протягнув "круглого" до воріт "Байєра" і відпасував на вільного співвітчизника – Грізманн не схибив.

Леверкузенці знову побігли в атаку і цього разу були дуже близькими до взяття воріт. Кампль спробував повторити трюк Ньїгеса, виконавши подібний удар в дальній верхній кут, але Мойя в прекрасному стрибку витягнув м'яч з "дев'ятки". Ну а на протилежному кінці поля французький тандем реактивними контрнаступами продовжував тероризувати захист господарів.

Другий тайм розпочався з результативної атаки "Байєра". Хенрікс прекрасно прострілив з правого флангу в центр штрафного майданчика, звідки Белларабі перевів м'яч в дальній кут. Через 10 хвилин "Атлетіко" відновив перевагу завдяки 11-метровому, який заробив та реалізував Гамейро.

"Аптекарі" не змирилися з таким розвитком подій і продовжили безперервні атаки. На 68 хвилині другий гол влетів у ворота гостей – Брандт прострілив з лівого флангу, Мойя намагався вибити м'яч, але влучив у Савіча, від якого той і закотився в сітку. Це взяття воріт надихнуло футболістів "Байєра" і вони протягом деякого часу влаштували пекло для суперника. "Атлетіко" майже всім складом відбивався у власному штрафному майданчику.

Леверкузенці мали прекрасні шанси зрівняти рахунок, але самі пропустили 4 гол, коли Торрес переправив м'яч у сітку після вкидання з аута і навісу Врсалько. Останні хвилини пройшли в постійних атаках з обох сторін, однак рахунок вже не змінився.

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу, перший матч

"Байєр" – "Атлетіко" – 2:4

Голи: Белларабі, 48, Савіч, 68 (аг) – Ньїгес, 17, Грізманн, 25, Гамейро, 59 (пен), Торрес, 87