УКР РУС

Сельта в результативному матчі обіграла Вільяреал: 15 тур Ла Ліги, матчі суботи

8 грудня 2018 Читать на русском

В рамках 15 туру Ла Ліги Атлетіко розтрощив Алавес, Севілья та Валенсія на останніх хвилинах розійшлись бойовою нічиєю, Сельта втримала перемогу над Вільяреалом.

Чемпіонат Іспанії 2018/19, 15 тур

Атлетіко – Алавес – 3:0

Голи: Калініч, 25, Грізманн, 82, Родріго, 87

Валенсія – Севілья – 1:1

Голи: Діакабі, 90+2 – Сарабія, 55

Вільяреал – Сельта – 2:3

Голи: Бакка, 83, 87 – Мендес, 44, Йокушлу, 49, М. Гомес, 51

Розпочали суботній ігровий день лідери Ла Ліги – Атлетіко та Алавес. "Матрацників" бачити на передових позиціях звично, а от Алавес сенсаційно знаходиться в зоні Ліги чемпіонів. Атлетіко почав грати як зазвичай – від оборони. Тож гості більше атакували та мали більше ударів, проте рахунок відкрили саме мадридці. І відзначився екс-дніпрянин Калініч, який замкнув навіс Аріаса головою. На початку другої половини Хіменес міг подвоїти перевагу своєї команди, але після подачі зі штрафного влучив у стійку. А наприкінці матчу Грізманн та Родріго Ернандес зробили перевагу "матрацників" розгромною.

В другому матчі ігрового дня Валенсія приймала Севілью на "Местальї". Левантійці бойовито розпочали матч, вже на 3 хвилині Вацлік двічі врятував гостей від пропущеного голу. Севілья поступово вирівняла гру, а по перерві і взагалі вийшла вперед в рахунку, Сарабія став автором голу. Після цього Севілья не зменшила обороти і могла двічі забити, проте Банега та Сілва влучали у стійки. А от Діакабі вже в компенсований час пробив точно у ворота, врятувавши нічию для "кажанів".

Сельта у результативному матчі переграла Вільяреал. Гості вийшли вперед перед самісінькою перервою, Мендес відкрив рахунок після пасу Аспаса. По перерві Йокушлу та Гомес зробили перевагу Сельти непристойною. Однак у Вільяреала майже вдалось відігратись, Бакка після виходу на заміну оформив дубль, проте відігратись в "жовтої субмарини" так і не вдалось.

Завдяки цій перемозі Атлетіко набрав 28 очок і наздогнав Барселону, яка сьогодні зустрінеться з Еспаньйолом. Алавес з 24 пунктами лишився на 4 позиції. Севілья також набрала 28 пунктів і тепер вже 3 команди перебувають на першому місці, Валенсія з 18 очками опинилась на 12 позиції. Сельта набрала 20 пунктів і піднялась на 10 місце, Вільяреал з 14 очками лишився поруч із зоною вильоту.