УКР РУС

Атлетіко – Арсенал: анонс матчу-відповіді 1/2 фіналу Ліги Європи

3 травня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс матчу-відповіді 1/2 фіналу Ліги Європи між мадридським Атлетіко та лондонським Арсеналом.

Атлетіко – Арсенал

Четвер, 3 травня, 22:05. Мадрид, Ванда Метрополітано

Головний арбітр: Джанлука Роккі (Італія)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

В Лондоні Арсенал втратив чудову нагоду здобути комфортну перевагу перед поїздкою на Ванда Метрополітано. Підопічні Арсена Венгера після вилучення Врсалько більше 80-ти хвилин діяли у більшості, однак не зуміли перемогти. "Каноніри" лише раз пробили неймовірного Яна Облака стараннями Ляказетта, а в кінці зустрічі пропустили абсолютно нелогічний гол від Грізманна. Відтак, вистоявши на Емірейтс, саме Атлетіко тепер вважається фаворитом пари.

Арсенал – Атлетіко: стартовий шок і героїзм "матрацників", рятівник Облак та нереалізовані шанси господарів

"Матрацники" виграли 11 єврокубкових дуелей з 13-ти у своїй історії, розписавши мирову в гостях. Після нічиєї 1:1 на виїзді мадридський гранд проходив далі у 7-ми випадках з 8-ми. Єдиний невдалий досвід Атлетіко датується 1997 роком, коли "індіанці" вдома поступились Аяксу в матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів (2:3).

Якщо гравці Арсенала прагнуть, щоб останнім матчем Арсена Венгера біля керма "гармашів" став фінал, то їм доведеться взяти майже неприступну фортецю. Справа в тому, що команда Сімеоне не пропускає на Ванда Метрополітано з січня, а це 11(!) матчів поспіль увсіх турнірах. Щоправда, цього разу гравцям Атлетіко доведеться обходитись без гарячої підтримки свого наставника, який був вилучений в Лондоні. Енергійний Чоло, який заводить не лише підопічних, але й мадридську публіку, інколи стає для команди 12-м гравцем, а тому його відсутність точно має позначитись на діях "матрацників".

Кадрова ситуація

Атлетіко змушений обходитись без двох правих захисників. Хуанфран продовжує перебувати в лазареті, а Врсалько пропустить гру через дискваліфікацію. Однак Сімеоне знову може розраховувати на Дієго Косту та Філіпе Луїша, які відновились після пошкоджень. Щоправда, бразилець навряд чи з'явиться на полі з перших хвилин.

Арсенал взяв в Іспанію Мхітаряна та Івобі. Генріх отримав незначне пошкодження у матчі з Манчестер Юнайтед, а нігерієць, схоже, встиг відновитись від травми задньої поверхні стегна.

Слова

Арсен Венгер, головний тренер Арсенала:

Нас чекає матч, в якому ми точно знаємо, що нам потрібно робити. Цілком очевидно, як ми будемо грати. І часом це може бути перевагою.

Дієго Сімеоне, головний тренер Атлетіко:

Є матчі, які потрібно грати з серцем, і це – саме такий поєдинок. Я дуже засмучений, що не зможу перебувати на лаві, але там буде Херман Бургос. Ми знайомі з дитинства, він переживатиме матч з такою ж пристрастю, тому я – спокійний.

Внутрішня арена

Атлетіко у матчі 35 туру Прімери без декількох основних виконавців мінімально обіграв в гостях Алавес та продовжує посідати 2-ге місце, випереджаючи на 4 очки Реал. Саме фінішувати вище за "вершкових" – єдине завдання команди Сімеоне, яке залишилось виконати у чемпіонаті Іспанії.

Арсенал, який вже втратив шанс пробитись у Лігу чемпіонів через АПЛ, напередодні поступився Манчестер Юнайтед на Олд Траффорд (1:2). Для лондонців матч на Ванда Метрополітано має подвійне стратегічне значення, адже лише вигравши ЛЄ, "каноніри" наступного сезону зможуть виступити у Лізі чемпіонів.

Орієнтовні склади

Атлетіко: Облак, Хіменес, Лукас Ернандес, Годін, Партей, Вітоло, Габі, Сауль, Коке, Коста, Грізманн

Арсенал: Оспіна, Бельєрін, Кошельни, Мустафі, Монреаль, Вілшер, Ремзі, Джака , Озіл, Ляказетт, Велбек