УКР РУС

Реал не зумів обіграти Атлетік і вперше в сезоні втратив очки

15 вересня 2018 Читать на русском

Реал Мадрид у матчі 4-го туру іспанської Прімери не зміг переграти Атлетік Більбао.

Перший тайм виглядав досить яскраво. Атлетік високо пресингував та намагався при кожній помилці Реала контратакувати за рахунок швидких вертикальних передач та вмикань крайніх захисників. Особливо активним був Берчіче, який на 23-й хвилині завершив контрвипад Більбао двома потужними ударами з-за меж штрафного – Куртуа парирував. Після контратак з класних позицій також пробивали Вільямс та Сусаета, однак їх постріли проходили трохи повз каркас воріт. Реал намагався відповідати швидкою комбінаційною грою та постійними переміщеннями Модріча, Бензема та Асенсіо, однак Атлетік гарно оборонявся. По-справжньому круто мадридці розірвали господарів лише на 30-й хвилині, коли шалену по швидкості й шикарну по красі контратаку з передачами в один дотик класним Асенсіо завершив ударом з меж штрафного у дев'ятку – голкіпер Унаї Сімон парирував постріл!

Реал – найкраща команда Ла Ліги у ХХІ столітті, – Marca

Втім, Реал занадто багато дозволяв на своїй половині поля. Довгий час "бланкос" рятувала гарна гра Варана, але на 32-й хвилині не зміг допомогти і він. Сусаета пройшов з правого флангу у штрафний та віддав цікаву вертикальну передачу на Де Маркоса, а той виконав класний і своєчасний пас на лінію воротарського Вільямсу. Іньякі пробив і влучив у Муньяїна, від якого м'яч влетів у ворота – 1:0! Буквально через три хвилини Рауль Гарсія замкнув подачу зі штрафного точним ударом повз Куртуа, однак гол не зарахували через офсайд. На 40-й Атлетік ледь не втартив перевагу – Модріч завдав прицільного удару з-за меж штрафного під ближню штангу, однак Сімон Унаї, не дивлячись на рикошет, витягнув цей постріл.

Другий тайм Атлетік також активно, однак Реал зміг перехопити ініціативу й нав'язати свій темп гри. Крім того, дуже невдало травмувався Ікер Муньяін. Баски почали відкривати багато зон, які мадридці тут же намагалися використати: так на 57-й хвилині Єрай Гомес зірвав атаку й ледь не отримав другу жовту, а Бейл через дві хвилини суперечок завдав потужного удару зі штрафного – Унії парирував перед собою, а потім відбив добивання Рамоса, який моментально вискочив перед голкіпером. Зрештою, тиск Реала дався взнаки на 63-й хвилині: Тоні Кроос виконав класну діагональ на Бейла, а той подав з правого флангу на Іско, якого відпустив Беньят. Останній дорого поплатився за лінощі – мініатюрний Іско головою замкнув у нижній лівий кут. 1:1! На 68-й хвилині Асенсіо міг подвоїти перевагу Реала, вискочивши сам-на-сам і не перегравши Унаї Сімона.

Ювілей дебюту Бейла в Реалі – 19 травм, 393 дні у лазареті

За хвилину до цього Атлетік претендував на пенальті: Берчічі прострілив з лівого флангу й влучив м'ячем у руку Каземіро, який котився у підкаті й максимально притиснув її до газону. Арбітр промовчав та дав жовту Капі за протести, а Більбао й не думав зупинятися. Так, на 71-й хвилині господарі втратили шикарний момент: Вільямс обіграв Рамоса у штрафному та викотив на Сусаету, однак під його удар у дальній кут кинувся Іско. М'яч після відскоку підібрав Вільямс, який завдав удару з-за меж штрафного з лівої – вище воріт! Тут же Реал вискочив у контратаку та заробив небезпечний штрафний, однак Рамос виконав його бездарно.

Не дивлячись на титанічне бажання обох команд, забити ще один гол командам так і не вдалось. Фінальний свисток зафіксував бойову нічию у Більбо, в результаті якої Реал втратив перші очки у чемпіонаті. Тепер у мадридців лише 10 очок, вони йдуть на другому місці й відстають від Барселони на два очки. Атлетік набрав п'ять очок та піднявся на четверту сходинку в турнірній таблиці.

Чемпіонат Іспанії, 4-й тур

Атлетік – Реал Мадрид – 1:1

Голи: Муньяін, 32 – Іско, 63