УКР РУС

Атлетік на виїзді впевнено здолав Вальядолід і впритул наблизився до зони єврокубків

17 березня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У 26-му турі чемпіонату Іспанії "червоно-білі" переграли "пуселу". Читайте звіт про поєдинок на "Футбол 24".

Черговий тур Ла Ліги відкривала зустріч між Вальядолідом і Атлетіком. Баски в останніх чотирьох матчах здобули лише одне очко, тому бажання нарешті змінити сумну статистику зашкалювало.

Барселона – Реал: Хаві втратив одного з лідерів на Класіко, ще один ключовий гравець під питанням

Господарі, однак, не збирались ставати легкою здобиччю для суперника. До середини першого тайму команди демонстрували рівну гру, а "пусела" була навіть гострішою. Однак, на 30-й хвилині прикрий рикошет змінив хід поєдинку: Мартінес зі штрафного влучив у суперника, м'яч змінив траекторію і влетів у ворота. Гол окрилив Атлетіко, команда з Більбао почала накочувати атаку за атакою на ворота Асенхо, однак на перерву команди пішли за рахунку 0:1.

Після відпочинку гості забили вдруге – Гурусета з гострого кута замкнув навіс де Маркоса на дальню стійку. В середині другого тайму Вальядолід скоротив відставання – Ларін нарешті реалізував одну зі своїх численних спроб, скориставшись помилкою голкіпера. Проте, інтрига жила недовго – Фернандес через 3 хвилини зіграв рукою у власному штрафному і Весга з пенальті зняв всі питання щодо переможця. Міг Мікель на останній хвилині оформити дубль, але обвідним ударом струсонув стійку.

Перемога принесла Атлетіку 36 очок і підняла на сьому сходинку, Вальядолід з 28-ма пунктами чотирнадцятий.

Циганков ледь не покарав Сімеоне – топ-момент і пас під вихід сам на сам не врятували Жирону від поразки Атлетіко