УКР РУС

Атлетік на виїзді переміг Вільяреал

10 квітня 2018 Читать на русском

В останньому матчі 31 туру "жовта субмарина" допустила неприємну осічку.

Перемога Бетіса змушувала Вільяреал перемагати, адже андалусійці потіснили левантійців з п'ятої сходинки. Крім того, розгром Севільї у Віго дозволяв відірватися від непередбачуваних "рохі-бланкос", які відстають лише на одне очко. Втім, у Атлетіка були свої плани на матч.

Зустріч стартувала катастрофічно для Вільяреала. Вже на 4 хвилині Кордоба прошив Серхіо Асенхо та вивів басків уперед. Через дві хвилини після цього травмувався хавбек господарів Пабло Форналс. Крім того, Більбао не відпускав ініціативу у грі: гості чинили настільки сильний тиск, що дозволили Вільяреалу у першому таймі нанести по своїм воротам лише один неточний удар.

Другий тайм господарі також провалили з самого старту. На 51 хвилині Іньякі Вільямс подвоїв перевагу Атлетіка, довівши ситуацію до критичної. Вільяреал оговтався, притиснув басків та відіграв один м'яч на 67-й хвилині це Карлос Бакка скористався жахливою помилкою оборонців та наніс точний удар. Тим не менш, Більбао пережив атаки господарів та перехопив ініціативу.

На останніх хвилинах стало очевидно, що Більбао ближчий до третього голу, ніж Вільяреал до другого. Так, Оскар де Маркос виходив віч-на-віч, а Вільямс на 87 хвилині потрапив у штангу. У наступному ж моменті Ікер Муніяін, який тільки вийшов на заміну, забив третій гол. Остаточно доля гри була вирішена після вилучення Альваро Гонсалеса на 89-й хвилині Атлетік виграв 1:3.

Отже, Вільяреал з 46 очкам залишився на 6 сходинці, відставши від Бетіса на два очки та переважаючи Севілью на одне. Атлетік набрав 39 очок та піднявся на 12 позицію у турнірній таблиці.

Чемпіонат Іспанії, 31 тур

Вільяреал – Атлетік – 1:3

Голи: Бакка, 67 Кордоба, 4, Вільямс, 51, Муніяін, 87

Вилучення: Альваро Гонсалес, 89 (друга жовта)