УКР РУС

"Атлети" беруться за справу, аутсайдери проти. Анонс недільних матчів 30-го туру Прімери

25 березня 2012 Читать на русском

У суботу зіграли три перших команд вищого іспанського дивізіону, а в неділю основні баталії розвернуться між тими, хто претендує як на Лігу чемпіонів, так і взагалі залишитись без єврокубків.

Насправді 30-й тур Ла Ліги виглядає дуже рівним у його недільному випускові. Що ж справа за малим: аби команди відповіли очікуванням бодай частково, тоді нас чекають гостросюжетні і різноманітні історії, розказані небанальними авторами.

"Сарагоса" - "Атлетіко"

Хронологічно розпочнуть у Сарагосі, де однойменна команда, натхненна подвигом у Валенсії, чекає в гості "Атлетіко" Мадрид. 14 матчів не могла перемогти "Сарагоса", з 16 жовтня 2011-го, коли аж у 2 м'ячі довела свою перевагу над "Сосьєдадом". І ось диво сталося в Барселоні, де абсолютно несподівано місцевий "Еспаньйол" 12 лютого 2012-го поступився тими ж двома сухими голами. Відтоді результати суттєво покращились. Не настільки, щоб вилізти з турнірної ями, але так, щоб претендувати на боротьбу до останнього за виживання.

У цьому матчі фаворит настільки очевидний, що аж хочеться згадати Сантандер, звідки "матрацники" вивезли лише нічию. Попередній матч на "Кальдероні" "Атлетіко" тоді ще Мансано виграв - 3:1. У стані "атлетів" чекають на повернення Дієго, який може допомогти Фалькао   перетнути рубіж у 20 голів, до якого залишився один крочок. від заповітного четвертого місця сімеоністів відділяє 5 очок, а якщо вдасться вивезти перемогу, то вже й відставання від "Валенсії" становитиме 5 пунктів. З іншого боку, не забуваймо про четвергову баталію з "Гановером" на Лігу Європи, тож економна звитяга дуже б пригодилася гостям зі столиці.

"Леванте" - "Осасуна"

 Хуан Ігнасіо Мартінес, мабуть, найсимпатичніший в ігровому плані тренер сезону в Іспанії. Коли його "Леванте" почало програвати усім підряд, зокрема й вдома, здавалось, що тепер команда буде стабільним постачальником очок тим, кому більше треба. А пройшли тури, і що маємо на виході? Команда і надалі в зоні кваліфікації ЛЧ, а конкуренти дещо сповільнили ходу плюс зайняті виступами на другому фронті (передусім маю на увазі обох "Атлетіків"). Більше того, ХІМ небезпідставно заявляє, що його команді зручніше було б посісти третю сходинку, аніж четверту. І скажіть мені після цьоготижневої "Валенсії", що цього ніколи не станеться!

У 10-му турі з "Леванте" трапилось горе - команда по суті почала спад з того матчу. 30 жовтня на "Рейно ді Наварра" "жабенята" зазнали першої поразки саме у грі з памплонцями (0:2). Та тоді "Осасуна" лише намагалася повернутися до життя після вересневих 0:8 з "Барсою". Тепре же, у разі перемоги над конкурентом, наблизиться впритул до солодкого сну не одного середняка Ла Ліги. Проте "Оса" є більш домашньою командою, ніж навіть "Леванте", тому особливо на гостей я б не ставив. Тим паче, що команда ХІМа повернулася на стежину, встелену вікторіями. У 5 турах лише одна гостьова поразка з "Малагою", яка набрала стільки ж (44) балів.

Варто пам'ятати, що Хуан Мартінес здобув з "Леванте" максимальну кількість пермог (13) за всі часи, а в "Осасуни" не буде двох ключових виконавців - Ібрахіми Бальде, який чимось нагадує Коне зі стану суперників, а також класного хавбека Некунама, головної позиції в центрі поля.

"Еспаньйол" - "Малага"

Дзеркальце до попереднього матчу. Тільки в цьому протистоянні умовно "четверта" команда. Всі останні тріумфи "анчоусів" над "Еспаньйолом" в гостях завершувались з рахунком 1:2. Аналогічно вигравала "Малага" два останніх поєдинки команд, щоправда у себе. "Папуги" відсвяткували повернення до великої гри Вальтера Пандіані голом на 92-й хвилині в Севільї, який дав нічию з "Бетісом". І взагалі налагодили результати: після похмурої серії з 3-х поразок і 2-х нічиїх настала "ера 7 очок". Щоправда, нестабільність каталонців десь на тому самому рівні, що в клубу з Більбао, тому прогнозувати підсумок цієї гри просто неможливо!

Бережіться Санті Касорли, "еспаньйольці"! Кажуть, що він є рекордсменом за кількістю голів зі штрафних у великій п'ятірці поточного сезону (4 смертельних ударів).

  Зверніть увагу на Коутінью, малажці! Цей юнак забив 3 голи у 8 матчах, перебуваючи в оренді з міланського "Інтера", і може зашкодити неуважному захистові будь-якого суперника. А ще в "анчоусів" на тривалий період вибув ключовий опорник Тулалан.

"Малага" відібрала очки у самого "Реалу" на "Бернабеу", взявши загалом 13 із 15 після розгрому від Більбао. Для команди Пеллегріні неймовірна стабільність, яку ніхто не захоче порушувати. Наостанок - з 1994-го року команди лише раз розійшлися миром, 12 разів успіх святкували сьогоднішні гості, а 8 - "перікітос".

"Атлетік" - "Спортінг"

У Хіхоні минулоріч команди не виявили сильнішого - 1:1. В останіх 3-х турах на рахунку басків лише поразки, тож важко сказати, що команда Б'єлси з честю пройшла випробування найскладнішим етапом календаря. Якщо не перемагати Хіхон, можна потроху "забивати" на Прімеру і концентруватись на Лізі Європи, адже єврокубки на наступний сезон забезпечені фіналом Кубка країни проти "Барси". До речі, ці ж 3 поразки і в пасиві "Спортінга", лише за останні 3 тури. Команда Хав'єра Клементе також відчайдушно бореться за свої скромні цілі - вижити.

У Більбао переживають за здоров'я головного голеадора команди Льоренте (13 м'ячів). Можливо, йому таки дадуть відпочити перед баталіями з "Шальке".

Підготував Тарас Котів