УКР РУС

Асистент Сачка Балан: Досі не відійшов від здобуття "бронзи" УПЛ

22 травня 2018 Читать на русском

Асистент головного тренера Ворскли Василя Сачка Іван Балан прокоментував здобуття полтавцями бронзових нагород УПЛ.

"Якщо чесно, досі не відійшов від здобуття "бронзи". Втомився – насамперед психологічно, але й фізично – теж. Дуже був напружений сезон. Складний. Останніми роками стало модою твердити, що рівень чемпіонату упав. Я, будучи наставником, можу сказати: так, раніше у нас не було такої кадрової текучки, було більше класних легіонерів, але напруженість на тренерській лавці залишилась! І тоді був пульс 200, і сьогодні – 200. Нічого не змінилося. Подивіться на наших тренерів: на Костова, Вернидуба, Хацкевича, Фонсеку, подивіться, наскільки у них напружені обличчя під час матчів. Уявляєте, що ми відчуваємо, коли цей марафон закінчується?

Почалось святкування у роздягальні – всі раділи, обіймалися. Потім поїхали й відзначили разом із дружинами й дітьми. А згадайте стадіон – скількох людей ми зробили щасливими… Розкажу таке: коли ми з Миколою Петровичем Павловим працювали в Таврії, якось проводили спаринг із бельгійським клубом, так там футболісти з тренерами збираються в кав’ярні після кожного матчу, не зважаючи на його статус!

У нас половина основи – ті, кому за 30. Скажу, що поєднання молодості й досвіду ще нікому не завадило. Головне, аби був баланс. Не всім це вдається – нам також", – цитує Балана прес-служба УПЛ.

Ворскла – бронзовий призер УПЛ, а Шахтар не може обіграти Динамо. 5 головних підсумків 32 туру УПЛ