УКР РУС

Аруна: Мій улюблений футболіст - Аруна Лукман

30 червня 2011 Читать на русском

Новачок "Динамо" Лукман Аруна поспілкувався з журналістами.

- Мене звати Лукман Аруна, або Аруна Лукман. Вибирайте будь-який з цих двох варіантів.

- Аруна, я знаю, що перехід в "Динамо" став для вас певною несподіванкою, але зате тут у вас є хороший друг?

- Юссуф? Друг це не те слово. Я б назвав його своїм братом - зрозуміло, старшим. Це дуже здорово грати з ним в одній команді. Нас пов'язує багаторічна дружба, а в збірній ми зазвичай ділимо один номер на двох.

- Я так розумію, що на перших порах перебування в новому клубі спілкуєтеся ви в основному з Юссуфом?

- Не зовсім так. У нас хороший контакт з Діакате, якого я непогано знаю за виступами у чемпіонаті Франції, де він грав за "Ліон", а я за "Монако". Знаю Франка Теміле, з яким ми виступали ще на молодіжному чемпіонаті Африки. Крім того, потихеньку спілкуюся з іншими хлопцями - наприклад, бразильцями. Українські хлопці по-французьки не говорять, але деякі знають англійську.

- Один з них, мабуть, розмовляє краще нас з вами разом узятих...

- Андрій Шевченко? Так! Він говорить зі мною на "Інгліші". Великий нападник, тренування поруч з ним - пам'ять на все життя.

- Прізвище володаря "Золотого м'яча" -2004 - єдина ваша асоціація, пов'язана з українським футболом?

- Так. Всіх інших хлопців по іменах я не знаю. Хоча багатьох з них бачив по телевізору, спостерігаючи за оглядами єврокубкових матчів.

- Що вам дала розмова з Юрієм Сьоміним?

- У нас відбулася розмова, яка справила на мене дуже приємне враження. Коли тренер посміхається, хочеться тренуватися з підвищеним ентузіазмом і викладатися на полі на всі сто відсотків. Чи обговорювали ми тактичні нюанси? Так. Але виносити їх на загальний огляд я б не хотів. Думаю, що більш грунтовна бесіда чекає нас попереду, поки ж наставник пояснив мені загальні принципи і положення своєї роботи з гравцями.

- Ви вже встигли дебютувати у новому клубі, відігравши півгодини в поєдинку з турецьким "Маніаспором". Задоволені своїми діями?

- Вибачте, але я б не хотів обговорювати це в пресі. Я сподіваюся, що коли ми повернемося в Україну, ви побачите, чого я вартий, своїми очима. Поки ж нехай висновки робить тренер.

- Отже, ви сказали, що для вас велика честь грати в одній команді з Шевченком і Юссуфом. А кого вважаєте своїм улюбленим футболістом?

- Аруна Лукмана. Я не жартую. Мій улюблений футболіст - я сам. І буду робити все, щоб цю точку зору поділяли вболівальники "Динамо".