УКР РУС

"Арсенал" знову вище "Тоттенхема", Кейн залишився найкращим бомбардиром. Найкоротші підсумки 38 туру АПЛ

16 травня 2016 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" виділяє головні події останнього туру АПЛ.

"Арсенал" закінчив чемпіонат на другому місці. "Каноніри" розгромно переграли "Астон Віллу" і знову фінішували вище "Тоттенхема". Головною дійовою особою матчу став Олів’є Жиру, який змусив голкіпера бірмінгемців тричі витягати м’яч із власних воріт.

Цей успіх гарантував Арсену Венгеру і його команді 19 поспіль попадання в основну сітку Ліги чемпіонів. За цим показником французький тренер перевершив легендарного Алекса Фергюсона.

"Вест Хем" пролетів мимо Ліги Європи. На тижні "молотобійці" ефектно попрощались із "Аптон Парк", здолавши там МЮ. Ця перемога відкривала лондонцям прямий шлях у єврокубки, потрібно було лише взяти 3 очки в матчі з немотивованим "Сток Сіті". Але таке завдання виявилось підопічним Славена Біліча не під силу, вони поступились "гончарам" 2:1.

Вакантне місце у єврокубках зайняв "Саутгемптон". "Святі" у прекрасному стилі переграли "Крістал Пелас" і піднялись на 5 місце у турнірній таблиці. Щоправда, їх звідти має шанс змістити МЮ, матч якого проти "Борнмута" перенесено у зв'язку з бомбою, яку знайшли на "Олд Траффорд".

Прощання із Роберто Мартінесом пішло на користь "Евертону". В останньому матчі сезону "іриски" впевнено перемогли "Норвіч". У міжсезоння мерсисайдцям доведеться знайти нового головного тренера, зараз найімовірнішим кандидатом на цю посаду є Мануель Пеллегріні.

Сам чилієць не зумів переможно попрощатись із "Ман Сіті". Його підопічні привезли з "Ліберті Стедіум" лише одне очко, яке, втім, дозволило "містянам" зберегти за собою 4 місце і потрапити до кваліфікації Ліги чемпіонів.

"Тоттенхем" змарнував шанс вперше в підсумковій таблиці АПЛ опинитися над "Арсеналом". Після трьох матчів без перемог "шпори" провели ще один невдалий поєдинок, осоромившись на "Сент-Джеймс Парк". Місцеві "сороки" відзначились у воротах Льоріса 5 разів.

Гучно покидає АПЛ "Ньюкасл". Шість матчів без поразок на фініші чемпіонату не допомогли "сорокам" зберегти прописку в еліті. Однак останній матч проти "Тоттенхема" подарував трохи свята вболівальникам легендарної команди. "Чорно-білі" феєрично розбили один з найкращих колективів цього сезону (5:1) і змусили футбольну громадськість ще більше шкодувати про свій виліт у нижчий дивізіон.

Джон Террі попрощався зі "Стемфорд Брідж" у якості гравця. Фанати влаштували флешмоб на честь цієї події, піднявши над головами 26 номер, під яким виступав багаторічний капітан "аристократів". За словами самого Террі, скоріш за все, він залишиться у структурі «Челсі» надалі.

"Вест Бромвіч" не знає смаку перемог протягом 9 матчів. Після того, як "дрозди" набрали 40 очок і забезпечили собі місце в АПЛ на наступний сезон, команда просто перестала грати. Такі проблеми з мотивацією необхідно якось вирішувати наступного сезону, адже нікому не цікаво спостерігати за байдужою командою.

"Ліверпуль" планомірно готується до фіналу ЛЄ. У матчі проти ВБА Юрген Клопп дав відпочинок лідерам команди, щоб ті підійшли у повній бойовій готовності до головного матчу сезону. Здобувши Кубок УЄФА і місце в Лізі чемпіонів, німецький тренер безперечно зможе записати цей футбольний рік собі в актив.

Харрі Кейн став найкращим бомбардиром АПЛ сезону 2015/2016. Лідер атак "Тоттенхема" не зумів відзначитись у воротах "Ньюкасла", однак Серхіо Агуеро та Джеймі Варді теж не збільшили свій гольовий доробок у останньому турі. Таким чином, Кейну вистачило 25 голів, щоб залишитись головним голеодором найкращої ліги світу в цьому сезоні.

Всі матчі 38 туру

Верхня частина турнірної таблиці

Нижня частина турнірної таблиці

Бомбардири