УКР РУС

"Арсенал" здобуває Суперкубок Англії

2 серпня 2015 Читать на русском

"Каноніри" з мінімальним рахунком обіграли "Челсі".

Матч за традицією пройшов на культовій арені "Вемблі", де зібралося понад 85 тисяч глядачів. У першому таймі перевага "Арсенала" матеріалізувалася в гол Окслейда-Чемберлена. Цей м'яч і вирішив долю протистояння. Арсен Венгер вперше у кар'єрі переміг команду Моурінью - аж у 14-му матчі. За "Арсенал" дебютував Петр Чех, який провів увесь матч. У "Челсі" в другому таймі вийшов Фалькао, який нічим корисним для команди не відзначився.

Перші 20 хвилин матчу пройшли абсолютно без моментів, а протистояння характеризувалося великою кількістю неприємних зіткнень. На 24-ій хвилині червоно-біла частина трибун "Вемблі" вибухнула в екстазі. Завдяки індивідуальній майстерності Алекс Окслейд-Чемберлен обіграв опікуна і пробив у дальній верхній кут - 1:0. Повівши у рахунку, "каноніри" віддали ініціативу супернику, і той мав один 100-відсотковий момент ще перед перервою. Ремі подав на голову Раміресу, але бразильський опорник схибив із лічених метрів.

Після перерви "канонірів" пробачив Азар, якому Сеск дуже зручно виклав м'яч під удар. Проте бельгієць пробив над поперечкою. А ще через вісім хвилин свій єдиний і надважливий сейв здійснив Чех, який дістав м'яч, запущений Оскаром, з "дев'ятки". Натомість "каноніри" могли достроково вирішити долю протистояння, але Касорла і Гіббз програли свої дуелі Куртуа.

Таким чином "Арсенал" захищає титул володаря Суперкубка, здобувши його вдруге поспіль. Загалом у колекції "канонірів" вже 14 таких трофеїв, тоді як у "Челсі" залишаються лише 4. Та головною радістю для Арсена Венгера є не так трофей, як перша перемога, здобута над Моурінью. Сезон для "Арсенала" розпочинається однозначно вдало.

Більше про події матчу читайте в текстовій трансляції.

Суперкубок Англії

"Арсенал" - "Челсі" - 1:0

Гол: Окслейд-Чемберлен (24)

Попередження: Коклен - Аспілікуета