УКР РУС

Арсенал завдяки хет-трику Обамеянга вдруге переміг Валенсію і вийшов у фінал Ліги Європи

9 травня 2019 Читать на русском

Валенсія приймала лондонський Арсенал у повторному матчі півфінальної стадії Ліги Європи. Рахунок та звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Лондонський Арсенал на середземноморське узбережжя прибув у статусі фаворита. Вдома "каноніри" впевнено перемогли "кажанів" з рахунком 3:1 і сьогодні не мали потреби зайвий раз "лізти" вперед. Поєдинок на Местальї мав стати справжньою грою нервів, адже будь-яка помилка суперника могла привести до непоправних наслідків. Це неодноразово доводили єврокубкові матчі цього сезону.

Валенсія – Арсенал – відео голів

Валенсія з перших хвилин досить активно розпочала матч і вже на восьмій хвилині Гонсалу Гедеш потужно пробивав з кута штрафного майданчика, однак м’яч пролетів вище воріт. А за три хвилини кількість атак переросла в якість: Гедеш, пройшов з м’ячем через півполя, відпасував на Родріго і той віддав передачу на Гамейро, якому в падінні потрібно було лише поцілити у порожні ворота.

"Кажани" продовжили атакувати і мали мінімум два чудових моменти збільшити рахунок. Тим несподіванішим став гол у їхні ворота на сімнадцятій хвилині: Александр Ляказетт віддав точний пас, яким скористався П’єр-Емерік Обамеянг і пробив з меж штрафного майданчика у нижній правий кут воріт.

Незважаючи на пропущений гол Валенсія не зупинилась, а продовжувала навантажувати захист суперника. Арсенал огризався небезпечними моментами, однак у володінні м’ячем переважали валенсійці — 56% на 44%. У першому таймі можна згадати ще два епізоди: на 35-й хвилині Даніель Парехо завдав потужного удару зі штрафного і круглий просвистів біля стійки воріт, а за чотири хвилини, після передачі Обамеянга, міг забивати Ляказетт та м’яч після його удару з меж штрафного майданчика розминувся зі штангою.

Другий тайм розпочався з атак Валенсії, однак на 50-й хвилині Хосе Гайя у центрі поля втратив м’яч. Лукас Торрейра вдало відпасував на Ляказетта у центр штрафного майданчика і Александр, стоячи на місці, обіграв трьох суперників, розвернувся і вразив ворота Нето.

Та за вісім хвилин після метушні на лінії воріт Кевін Гамейро опинився першим на добиванні і ударом зблизька відправив м'яч у сітку.

На 69-й хвилині Обамеянг остаточно поховав усі надії Валенсії на фінал: отримавши м’яча від Мейтленд-Найлса, він ударом із близької відстані в правий нижній кут воріт вивів свою команду вперед.

А на останній хвилині матчу Генріх Мхітарян віддав м'яч під удар Обамеянгу і той результативно пробив у праву дев'ятку, оформивши хет-трик у матчі.

Тож 3:7 за сумою двох матчів і Арсенал – фіналіст Ліги Європи.