УКР РУС

"Арсенал" сенсаційно програв "Вест Хему", бойова нічия "Ньюкасла" і "Саутгемптона"

9 серпня 2015 Читать на русском

У двох матчах, якими відкрилася недільна програма АПЛ, забили шість голів.

У Лондоні, на стадіоні "Емірейтс", куди завітав "Вест Хем", відбулася гучна сенсація. Петр Чех пропустив свої перші офіційні м'ячі у футболці "Арсенала". Відзначилися Куяте і Сарате. "Каноніри" із поразки 0:2 розпочинають новий сезон.

У паралельному матчі на "Сент-Джеймс Парк" "Ньюкасл" із "Саутгемптоном" зіграли у результативну нічию. Обидві команди почергово втрачали перевагу, зупинившись на підсумкових 2:2. 

"Арсенал", як і належить господарям поля, а також фаворитам матчу, захопив ініціативу з перших хвилин. Проте попереду "канонірам" бракувало фантазії, легкості і Алексіса Санчеса. Попри прогнози і заяви Венгера, що чилієць перебуває у прекрасній формі, він розпочав матч у запасі. А ось "Вест Хем" використав чи не перший свій момент біля воріт Чеха. Пайє зручно подав зі штрафного на голову Куяте, який до м'яча дотягнувся швидше, ніж голкіпер, і переправив сферу у порожні ворота. 

Після перерви господарі продовжили облогу воріт Адріана. Воротар "Вест Хема" кілька разів по-справжньому врятував свою команду, а тим часом попереду Мауро Сарате подбав про другий м'яч. Аргентинець підхопив шкіряну кулю поблизу штрафного майданчика і безвідпорно пробив низом у ближній кут - Чех вдруге підвів свою команду. 

Вихід на поле Волкотта і Санчеса у пожежному порядку не став переломним у грі. Гості впевнено відзахищалися і полишають "Емірейтс" із трьома очками у кишені. Результат сенсаційний ще й тому, що "Вест Хем" на тижні вилетів із єврокубків. До слова, за команду Біліча 79 хвилин зіграв Різ Оксфорд, 16-річний півзахисник, вихованець клубу.

В іншому матчі "Саутгемптон" відкрив рахунок на 25-ій хвилині після фірмового удару головою у виконанні Граціано Пелле. "Ньюкасл" ще до перерви вирівняв становище - Сіссе тонко відчув момент, опинився там, де й слід і з метра розстріляв порожні ворота. Одразу після відпочинку ефектним результативним ударом головою свій дебют за "сорок" відзначив Вейналдум. Останнє слово було за "святими", яких врятував від поразки "джокер" Шейн Лонг - 2:2. До фінального свистка залишалося близько 15 хвилин, упродовж яких перемогу мали шанс вирвати як одні, так і інші, але на висоті були голкіпери, або ж м'яч оминав ворота. 

Блискучий матч, який переглядався на одному подиху! Дебют Стіва Макларена на посту головного тренера "Ньюкасла" можна вважати досить вдалим.

Англія. Прем'єр-ліга. 1 тур

"Арсенал" - "Вест Хем" - 0:2 (0:1)

Голи: Куяте, 43, Сарате, 57

Попередження: Монреаль - Нобл, Огбонна, Томкінс

"Ньюкасл" - "Саутгемптон" - 2:2 (1:1)

Голи: Сіссе, 43, Вейналдум, 48 - Пелле, 25, Лонг, 79

Попередження: Колбек, Мітровіч - Седрік, Фонте, С. Девіс, Пелле