УКР РУС

"Арсенал" проти "Ліверпуля", Ібрагімовіч битиме "росіян", ймовірний дебют українця. Анонс 1 туру АПЛ

13 серпня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

Англійська Прем’єр-ліга повертається! "Футбол 24" – про всі 10 стартових матчів "чемпіонату світу серед тренерів".

13 серпня, 14:30

"Халл Сіті" - "Лестер"

Матч-відкриття по праву належить чемпіонам Англії. "Лестер", який у міжсезоння втратив важливу деталь механізму, півзахисника Н’Голо Канте, гостюватиме на "Кей Сі" у "Халл Сіті". "Тигри" після невеликої перерви повертаються в елітний дивізіон. Без тренера, щоправда. Стів Брюс віддав цій команді усе, що міг, і, вивівши її в Прем’єр-лігу, подав у відставку. Наступника йому не знайшли, тому поки що парадом командуватиме в.о. Майк Фелан. Фаворит у цьому матчі має змогу скористатися хаосом у таборі суперника і здобути стартові 3 очки.

Травмовані: Макгрегор, Доусон, Одубайо, Брюс – немає

Дискваліфікований: Хут ("Лестер")

Прогноз "Футбол 24": 0:1

13 серпня, 17:00

"Мідлсбро" - "Сток Сіті"

Після 7-річної паузи "Боро" повертаються! Команда, посилена Віктором Вальдесом та Альваро Негредо, прийматиме "Сток". Біля керма "Мідлсбро" продовжує перебувати екс-асистент Моурінью – Айтор Каранка. У минулому сезоні, коли команда ще тільки торувала шлях із Чемпіоншипу, в іспанця відбувся конфлікт із колективом. Він навіть самоусунувся на короткий період, але потім повернувся і закінчив розпочате – вивів "річників" у ПЛ.

Травмовані: Хасбенд, Айяла, Бернардо, Лідбіттер – Айрленд, Афеллай

Прогноз "Футбол 24": 1:1

"Саутгемптон" - "Уотфорд"

У період міжсезоння обидві команди змінили наставників. Рональд Куман покинув табір "святих", промінявши благополучного учасника єврокубків на блідий "Евертон". А "Уотфорд" тим часом попрощався із Кіке Санчесом Флоресом. Таким чином спостерігатимемо абсолютний дебют на англійських полях француза Клода Пюеля ("Сотон") та італійця Вальтера Маццарі ("Уотфорд").

Травмовані: Гардош ("Саутгемптон")

Прогноз "Футбол 24": 2:1

"Бернлі" - "Суонсі"

"Бордові" не забарилися і знову повернули собі елітну прописку, вирвавшись із міцних обіймів Чемпіоншипу. На компактному "Терф Мур" сьогодні пануватиме атмосфера свята, яку бажано підкріпити хорошим результатом проти "Суонсі". Однак команді Шона Дайча (Рудого Моурінью, за яким ми всі встигли занудьгувати) протистоятиме міцний колектив стратега Гвідоліна, підсилений рекордним трансфером в історії валлійського клубу – Борхою Бастоном, а також Фернандо Льоренте.

На фото: Рудий Моурінью

Травмовані: Барнс ("Бернлі")

Прогноз "Футбол 24": 0:2

"Крістал Пелас" - "Вест Бромвіч"

Традиційна англійська футбольно-шахова партія між класиками тренерського цеху – Аланом Пардью та Тоні Пюлісом. На видовище від прагматиків очікувати не варто. Скоріш за все, буде вичікувальна гра із малою кількістю м’ячів. Прихильники "Пелас" досі холодні від спогадів про друге коло минулого сезону, коли команда із середини таблиці ледь не вилетіла в нижчий дивізіон. Їм потрібні позитивні емоції.

Травмовані: Томкінс, Сако, Кемпбелл – Брант

Прогноз "Футбол 24": 1:1

"Евертон" - "Тоттенхем"

Один із борців за трон-2016 проти скромного середняка із другого десятка таблиці. Проте, які б місця не посідали ці команди, матчі між ними завжди напружені і непередбачувані. На тренерському містку "ірисок" дебютує Рональд Куман. "Шпори" зі свого боку виставляють бойовий склад минулого сезону і гратимуть, звісно, тільки на перемогу.

Травмовані: Бешіч, Коноллі, Браунінг – немає

Дискваліфікований: Дембеле ("Тоттенхем")

Прогноз "Футбол 24": 1:2

13 серпня, 19:30

"Ман Сіті" - "Сандерленд"

Девід Мойєс після піренейського непорозуміння повертається у рідну стихію, очоливши "чорних котів". Однак суперник сьогодні у нього – аж надто серйозний. Хосеп Гвардіола дебютує в АПЛ і його команда намагатиметься подарувати тренеру якомога яскравішу перемогу. На появу Олександра Зінченка у старті, звісно ж, немає сенсу очікувати. Але от у другому таймі – хтозна. Пеп вже неодноразово дивував великою довірою до українця.

На фото: У Гвардіоли - свято

Травмовані: Компані, Гюндоган – Ларссон, Кірхофф, Джонс, Каттермол

Прогноз "Футбол 24": 3:0

14 серпня, 15:30

"Борнмут" - МЮ

Натомість у цьому матчі відбудеться цілий ряд зіркових дебютів. Моурінью, Ібрагімовіч, Мхітарян розпочнуть свої виступи у чемпіонаті разом із "червоними дияволами". Лише Погба опинився під баном. У "Юнайтед" прекрасний настрій – команда минулого тижня виборола Суперкубок Англії. "Борнмут" (клуб російського олігарха Дьоміна) перший проекзаменує одного з найімовірніших претендентів на чемпіонство.

Травмовані: Мінгз, Станіслас – немає

Дискваліфіковані: Погба, Смоллінг (обоє – МЮ)

Прогноз "Футбол 24": 1:2

14 серпня, 18:00

"Арсенал" - "Ліверпуль"

Центральний матч туру зведе команди, до яких завжди величезні очікування, а звідти й масштабні, обгрунтовані претензії. Що "каноніри", що мерсисайдці провели невиразну трансферну кампанію, тому на старті сезону опиратимуться на старі кадри. Хіба що у центрі оборони гостей вийде естонець Клаван, а півзахист господарів цементуватиме Граніт Джака.

На фото: Венгеру не звикати до наповненого лазарету

Травмовані: Мертезакер, Пауліста, Велбек, Дженкінсон – Каріус

Прогноз "Футбол 24": 1:1

15 серпня, 22:00

"Челсі" - "Вест Хем"

Програму першого туру завершить дербі Лондона. У минулому сезоні ВХЮ фінішував вище від "Челсі" і пробився у єврокубки, на відміну від "аристократів". Тим не менше, прихід Антоніо Конте покликаний одразу ж вдихнути у "Челсі" нове життя. Саме гра "синіх" під керівництвом італійського стратега – головна приваба цього матчу.

Травмовані: Зума, ван Гінкель – Крешвел, Лансіні, Сахо

Прогноз "Футбол 24": 2:1

Сторінка автора у Facebook

Гвардіола з українським акцентом. 10 причин, чому новий сезон АПЛ буде особливим