УКР РУС

Арсенал переміг Челсі і загострив боротьбу за топ-4 – фіналіст ЛЧ привіз курйозний гол та програв з фатальним нефартом

13 травня 2021 Читать на русском

Челсі та Арсенал зустрілися в 36-му турі Прем'єр-ліги (0:1). Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Матч і онлайн-трансляція Челсі – Арсенал стартував о 22:15 за Києвом. Команди вирішують різні турнірні завдання. "Каноніри" ще мають теоретичні шанси на Лігу Європи, але вони виглядають дуже примарними. По суті, команда Мікеля Артети може потрапити максимум у Лігу конференцій, відстаючи від Тоттенхема, який іде сьомим, на 4 пункти.

Челсі замикає топ-4, випереджаючи Вест Хем на 6 очок, а Ліверпуль – на 7(мерсисайдці ще мають гру в запасі). Але свій найголовніший матч сезону 2020/21 команда Тухеля зіграє 29 травня – у фіналі Ліги чемпіонів "пенсіонери" протистоятимуть Манчестер Сіті.

Челсі приготував для Тухеля новий контракт – тренер лише взимку очолив лондонців

Перший момент створив Челсі. Чілвелл запустив по флангу Пулішіча, американець у штрафному знайшов Маунта, який наважився на удар з гострого кута. М'яч прикотився в руки Бернду Лєно, який вдало обрав позицію. А от другий шанс "пенсіонерів" був значно небезпечнішим. Кай Хаверц класно обікрав Пабло Марі в центрі поля, вийшов віч-на-віч з Лєно, але перекинув не лише кіпера, а й ворота!

Але забив саме Арсенал, використавши жахливу помилку Жоржінью на 16-й хвилині. Бразильський італієць порушив футбольну аксіому – не дивлячись, віддав м'яч Кепі у площину воріт. Іспанець, який перебував за кілька метрів від рамки, встиг наздогнати і вибити м'яч, але першим на підборі був Обамеянг. Габонець відкинув на Сміта-Роу, який ударом від стійки вразив ворота. Неймовірна помилка Жоржінью!

Пропущений гол не знітив Челсі, який майже одразу міг відігратися. Пулішіч прострілив на Маунта, той пробив у дотик – Холдінг заблокував. Апелювали господарі, натякаючи на гру рукою, але даремно. І ще один момент біля воріт Арсенала. Хаверц віддав на Маунта, який без роздумів вистрелив у дальній – знову Лєно!

Команда Тухеля продовжила тиснути. Лєно перервав простріл Чілвела, а на підборі першим був гравець "канонірів". Лише кутовий, який нічим небезпечним не завершився. Зрештою, 0:1 після першого тайму. Челсі атакував значно частіше, але примудрився сам собі створити проблеми, які втілилися в пропущений м'яч.

На стартових хвилинах другого тайму Хаверц впав у штрафному майданчику, але свисток не пролунав. Повтор так і не дав однозначної відповіді, чи був пенальті. Після чергового кутового біля воріт гостей виникла метушня, але до удару так і не дійшло. Кіран Тірні отримав пошкодження, невдало ставши на ногу, але зумів продовжити гру шотландський захисник.

На 61-й хвилині Челсі забив. Крістіан Пулішіч буквально заніс м'яч у ворота, але взяття воріт було скасоване. Американець заліз у офсайд, який дійсно був. Арсенал відповів ударом Бельєріна, який буквально щойно вийшов на поле. В руки Кепі.

Хороший шанс був у Жиру, який теж вийшов на заміну, але дуже вже невдало пробив чемпіон світу, не зумівши акцентовано влучити по м'ячу. Гра почала розкриватися – Едегор вистрелив з ходу після прострілу Тірні, проте м'яч полетів вище. На останніх хвилинах Челсі влаштував облогу воріт Бернда Лєно (зокрема, класний шанс змарнував Пулішіч), проте забити так і не зумів. На 90-й хвилині каркас воріт двічі зіграв за Арсенал – неймовірне невезіння команди Тухеля!

0:1 – фіналіст ЛЧ залишився четвертим (64 очки), поновивши інтригу в боротьбі за топ-4. Арсенал 8-й – 55 пунктів.

Лестер обіграв резервістів Манчестер Юнайтед, вручив Зінченку титул і віддалив Ліверпуль від Ліги чемпіонів