УКР РУС

"Арсенал" остаточно підтвердив повернення Анрі

6 січня 2012 Читать на русском

Лондонський "Арсенал" завершив операцію з оренди нападника "Нью-Йорк Ред Буллз" Тьєрі Анрі, повідомляє офіційний сайт клубу.

Повернення француза в "Арсенал" буде короткочасним - форвард виступатиме за "канонірів" протягом найближчих двох місяців. У цей період команда, як відомо, не зможе розраховувати на івуарійця Жервінью і марокканця Маруана Шамаха, які зіграють за свої збірні на Кубку африканських націй.

Принципову домовленість про перехід Анрі в "Арсенал" було досягнуто раніше, але клуби не відразу дійшли згоди щодо страхування і терміну оренди. Нападник тренувався з лондонцями для підтримки фізичної форми з листопада, коли "Нью-Йорк" завершив виступ у чемпіонаті Північноамериканської ліги MLS.

Анрі, який виступав за "Арсенал" у 1999-2007 роках, є кращим бомбардиром в історії клубу - на його рахунку 226 м'ячів у 370 матчах за "канонірів". З лондонцями він виграв два чемпіонати Англії (2002, 2004) і три Кубка країни (2002, 2003, 2005). Крім того, форвард захищав кольори "Монако", "Ювентуса" і "Барселони".

Нагадаємо, що Анрі носитиме футболоку з номером 12 на час аренди в команді Арсена Венгера.