УКР РУС

"Арсенал" мінімально здолав "Вест Бромвіч", "Челсі" розгромив "Борнмут", Мхітарян знову відзначився за МЮ

26 грудня 2016 Читать на русском

В рамках 18 туру англійського чемпіонату по три бали до своєї скарбнички заробили "Арсенал", "Бернлі", "Евертон", "Манчестер Юнайтед", "Вест Хем" та "Челсі".

Столичні "каноніри" після болючої поразки від "Ман Сіті" зустрічали восьмий "Вест Бромвіч". Протягом першого тайму господарі втоптували суперника в газон, однак відкрити рахунок так і не зуміли. На 71 хвилині на полі з’явився Лукас Перес. Єдиний м’яч на 86 хвилині шикарним ударом головою провів не знайомий нам іспанець, а француз Жиру. Тепер "Арсенал" має 37 очок та третє місце.

"Бернлі" грав проти майже сусіднього в таблиці "Мідлсбро". У матчі було забито всього один гол (Грей), а також було показано одинадцять жовтих карток! "Бернлі" піднімається на 14 позицію.

Перший тайм в Лестері виявився не надто щедрим на гольові моменти (хіба що Кевін Міральяс запам’ятався змарнованою нагодою), закономірно закінчившись "сухою" нічиєю. На початку другого тайму воротар Роблес, вибивши сферу подалі, таким чином виконав гольовий пас на Міральяса. Відзначимо в моменті помилку обох центральних захисників "Лестера". Наприкінці матчу інший бельгієць, Лукаку, вставив кінцевий результат – 2:0 на користь "ірисок". Нагадаємо, що в "лисиць" гру пропускав Варді (дискваліфікація), в "ірисок" був відсутній воротар Стекеленбург (травма). "Евертон" Кумана в 19 турі зіграє проти аутсайдера "Халла".

"Манчестер Юнайтед" без проблем розібрався з "Сандерлендом" – 3:1. Останній господарський гол провів Мхітарян. Щоправда, схоже зробив це вірменин з офсайду. До слова, в зустрічі двома асистами та забитим м’ячем відзначився Ібрагімовіч. МЮ перебуває на шостому місці. В наступному турі "Манчестер" знову, швидше за все, візьме три бали, адже гратиме проти "Мідлсбро".

Передостанній "Суонсі" мірявся силою з "Вест Хемом". Ймовірна перемога дозволяла би "лебедям" залишити зону вильоту, однак вони знову програли... На 13 хвилині Андре Айю після помилки воротаря Фабіанські вивів "молотків" вперед. На 50 хвилині Вістон Рід після подачі з кутового подвоїв перевагу ВХ. Згодом гості забили ще двічі, на що "лебеді" відповіли всього одним влучним ударом. Лондонці мають в активі 22 бали. В 19 турі "Суонсі" Боба Бредлі, матиме зустріч з "Борнмутом".

"Челсі" продовжує свою переможну ходу до чемпіонського титулу. Сьогодні команда Конте розтрощила "Борнмут" – 3:0. "Аристократи" здобувають 46 очок, поки що випереджаючи "Ліверпуль" на дев’ять балів. В 19 турі "сині" протистоятимуть "Стоку".

Чемпіонат Англії, 18 тур

"Арсенал" – "Вест Бромвіч" – 1:0

Голи: Жиру, 87

"Бернлі" – "Мідлсбро" – 1:0

Голи: Грей, 81

"Лестер" – "Евертон" – 0:2

Голи: Міральяс, 52, Лукаку, 90+1

"Манчестер Юнайтед" – "Сандерленд" – 3:1

Голи: Блінд, 39, Ібрагімовіч, 82, Мхітарян, 86 – Боріні, 90+1

"Суонсі" – "Вест Хем" – 1:4

Голи: Льоренте, 89 – Айю, 13, Рід, 50, Антоніо, 78, Керолл, 90

"Челсі" – "Борнмут" – 3:0

Голи: Педро, 24, 90+3, Азар, 49, пен.