УКР РУС

Арсенал курйозно переграв Челсі й вийшов у фінал Кубка ліги: Вілліан травмувався, Барклі дебютував у сезоні, Мхітарян фартовий

24 січня 2018 Читать на русском

Арсенал зіграє у фіналі Кубка англійської ліги 2017/18 проти Манчестер Сіті Зінченка.

Після нульової нічиєї на "Стемфорд Брідж" гостей влаштовувала перемога або будь-яка результативна нічия. І Челсі вже у стартові 7 хвилин забив 2 голи, перший з яких було не зараховано через офсайд. А ось момент, коли Педро вивів Азара в чорну діру центральної зони захисту господарів, вже не викликав сумнівів у легальності. Арсенал відігрався дуже швидко. Суперкурйозний вийшов гол. Монреаль виграв верх при кутовому, а далі снаряд влучив у голови Алонсо та Рюдігера і якимсь магічним чином полетів у сітку в протихід Кабальєро.

Манчестер Сіті з Зінченком у складі знову переміг Брістоль Сіті та вийшов у фінал Кубка Ліги

Кубок ліги 2017/18. Матч-відповідь

Арсенал – Челсі – 2:1 (2:1 за сумою)

Голи: Рюдігер, 12 (авт.), Джака, 60 – Азар, 7

Арсенал вийшов уперед знову не без допомоги суперника. Це Рюдігер, який раніше забив для "канонірів" гол, зараз "асистував" на Джаку. Ляказетт зібрав біля себе 3-х опонентів і з рикошетом від ноги захисника Челсі знайшов партнера. Господарі мали ще декілька моментів, а гості так і не відшукали у своїх лавах заміну травмованому посеред першого тайму Вілліану.

Челсі завоював територію, ніби Венгер забув випустити 11 гравців

"Сині" домінували настільки могутньо в першому відрізку, ніби вони грають в більшості і не проти Арсенала, а проти якогось борця за виживання. Здвоєні фланги Вілліан-Мозес (справа) та Азар-Алонсо зліва потроювались за допомогою фулбека Аспілікуети та центрбека Рюдігера. По суті, тільки на оборону діяв один Крістенсен. Однак десь так на 30-й хвилині крамничку прикрили.

Травма Вілліана пришвидшила дебют Барклі

На рівному місці екс-вінгера Шахтаря схопився за коліно та не зміг продовжити матч. Вілліан відіграв усього 27 хвилин і допомагав тиснути на Арсенал справа. Бразилець взагалі тільки набрав форму і допомагав Азару розкриватись з найкращого боку останнім часом, тому це удар для Конте. Цікаво, що перед матчем Вілліан грозився змусити "гармашів" заплатити за продаж Алексіса Санчеса в матчі проти Челсі. Дарма говорив це? А можливо, просто організм відмовив, адже за цей тиждень він провів 200 хвилин у Кубку Англії та АПЛ.

Барклі нині – далеко не така загроза, як бразилець. Свій останній матч новачок Челсі провів саме на цьому стадіоні ще 21 травня 2017 року, коли програв з Евертоном 1:3. Зате для зміцнення серединки, де на добротному рівні виглядали Канте і Бакайоко, мав би згодитись. На ділі вийшло, що ззаду надійніше не стало, а попереду випала одна з найнебезпечніших боєголовок.

Мхітарян фартовий

Новачок Арсенала навідався перед матчем у роздягальню лондонського клубу. Як виявилось, Генріх Мхітарян зарядив "гармашів" переможною енергією, ще навіть не дебютувавши (вірменин не мав права грати).

Гравець матчу Монреаль продовжує голеаду

За якихось 46 хвилин іспанський захисник став причетним до 4-х голів Арсенала в чемпіонаті та Кубку ліги. Начо забив і віддав 2 асисти проти Крістал Пелас, а також долучився до автогола Рюдігера сьогодні. Sky Sports визнав його гравцем матчу, а ми приєднуємось.

Венгер стає найбільшим жахіттям Конте

Італійський наставник не спроможний видати план Б у матчах проти Арсенала. Навіть у свої найгірші часи в Челсі Моурінью завжди бив Венгера. А зараз французький тренер виглядає генієм шахових партій проти Конте. Як жартують у мережі, Арсен міг би навіть виграти АПЛ, якби грав проти Челсі щотижня. Якщо взяти сухі факти, то дон Антоніо програв уже 3-й титул за якихось 7 місяців. І всі поразки припали на Арсенал. Кубок і Суперкубок Англії, Кубок ліги.

Цікаві факти

Арсенал вийшов у свій 8-й фінал Кубка ліги, зрівнявшись із Тоттенхемом та Астон Віллою. Більше тільки у Ліверпуля (12) та Манчестер Юнайтед (9).

Челсі зазнав лише 2-ї поразки на полі "канонірів" за останні 9 виїзних матчів. При 3-х перемогах.

Челсі не здатен перемогти Арсенал уже 6-й матч поспіль у всіх турнірах. Це найдовша серія "пенсіонерів" за 14 років. Востаннє таке траплялося якраз до того моменту, як сеу Жозе прийшов у команду вперше.

Відтоді, як Моурінью почав дражнити Конте, Челсі виграв лише 1 із 7-и матчів в основний час.