УКР РУС

"Арсенал" і "Тоттенхем" переможця не виявили

8 листопада 2015 Читать на русском

Центральний поєдинок 12 туру чемпіонату Англії завершився цілком заслуженою нічиєю.

Матчі між "Арсеналом" і "Тоттенхемом" - завжди свято. Як для вболівальників обох команд, так й для нейтрального поціновувача гри мільйонів. Сьогоднішній матч – не виняток. Суперники створювали чимало моментів й часто забували про центр поля. Що може бути кращим недільного вечора, ніж гра типу "box-to-box"?

Арсен Венгер здивував із вибором правофлангових футболістів – пара Дебюші-Кемпбелл вийшла разом уперше. Цікаво, що основна небезпека воротам Чеха надходила саме із правого краю, де блискуче відбігав Роуз.

Протистояння розпочалося дивною, як для матчів такого рангу й такої принциповості, безшабашністю. Команди понеслися на зустрічних курсах від штрафної до штрафної й всі завмерли в очікуванні моря моментів. Не вгадали. "Тоттенхем" взяв контроль над грою й зупиняв будь-які прояви креативу та гостроти біля свого карного. Дембеле, Дайєр й Аллі вигризали кожен м’яч і тим самим збивали швидкий темп, який був так необхіден "Арсеналу". "Каноніри" просто кружляли у центральному колі, не створюючи загрози Льорісу.

За такої гри логічною стала активізація атакерів "шпор": спершу м’яч після удару Еріксена розминувся з дальньою стійкою, а згодом у ворота не влучив Дайєр. Підопічні "Арсенала" не сприйняли ці моменти за попереджувальний дзвінок й продовжили гнути свою лінію під назвою "контроль заради контролю". І поплатилися. Роуз зі своєї половини поля (!) відмінним пасом вивів Кейна тет-а-тет з Чехом, а Харрі не становило проблеми у такій ситуації пробити повз воротаря. Привіт Кошельни, який, проспавши забігання "десятки" "Тоттенхема", демонстративно заапелював до арбітра. Марно, адже офсайдом там і не пахло.

Таким розвитком подій "гармаші" були просто шоковані й до завершення першого тайму могли пропустити вдруге, та потужний постріл Кейна парирував Чеха. На тому команди й пішли до роздягальні.

Для того, аби агресивніше діяти в центрі поля, Венгер випустив Фламіні замість Касорли. "Арсенал" одразу ж відчув себе міцнішим і стійкішим в ногах, команда перестала програвати єдиноборства в основній фазі й, що головне, почала створювати моменти. Один за одним.

Озіл віддавав одну бомбову передачу за іншою, а Жиру знову і знов марнував нагоди. Для того, щоб відновити перевагу, мсьє Арсен випустив номінального захисника Гіббза у півзахист й не прогадав. Месут вчергове класно навісив (8 асист в чемпіонаті), а Кіран, на відміну від Жиру, пробив Льоріса кострубатим (тобто несильним) ударом. До пропущеного голу "шпори" не відсиджувалися в захисті, а намагалися наростити свою перевагу, та Кейну, Еріксену та Альдервейрельду забракло точності і більшої майстерності, аніж у Чеха.

Забитий м'яч перевернув гру з ніг на голову. "Арсенал" навалився на ворота суперника, а Льоріс і компанія відбивалися, як могли. Озіл продовжував створювати для партнерів гольові нагоди, а вони, у найкращих традиціях "гармашів", ними не користувалися.

Відтак, фінальний свисток Мартіна Аткінсона зафіксував закономірну нічию. Обидві команди позмінно володіли ініціативою й створили приблизно однакову кількість моментів. Було б нечесно, якби у цьому поєдинку були переможець і переможений.

Англія. АПЛ, 12 тур

"Арсенал" - "Тоттенхем" - 1:1

Голи: Гіббз, 77 - Кейн, 31.

Андрій Сеньків, Футбол 24