УКР РУС

Арсенал розгромив Евертон, Мхітарян і Обамеянг відзначилися результативними діями

3 лютого 2018 Читать на русском

Арсенал знищив Евертон в 26 турі англійської Прем'єр-ліги. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Арсенал зі стартовим свистком взявся до справи. Вже до 20 хвилини рахунок був розгромним – дубль Ремзі та вдале завершення розіграшу кутового від Кошельни. До перерви перевага "канонірів" стала ще більш вражаючою – Обамеянг з передачі Мхітаряна забив дебютний гол за Арсенал.

У другому таймі Евертон зусиллями Келверта-Левіна скоротив відставання. Однак господарі організували ще одну результативну атаку на ворота Пікфорда, в ході якої хет-триками відзначилися Ремзі та Мхітарян: Аарон забив третій гол, а Генріх записав собі в актив третій асист.

Ця перемога не змінила турнірне становище Арсенала – 6 місце та 45 очок. Евертон з 31 балом залишився на 10 сходинці.

Оновлена атака Арсенала – дивовижна

Переїхав з Манчестера Мхітарян, вирвався в Лондон Обамеянг, повернувся після травми Ремзі, освіжився новим контрактом Озіл. Атаці Арсенала обережно почали видавати серйозні аванси, і в матчі з Евертоном вона заграла всіма фарбами, знищивши суперника вщент. Обамеянг і Мхітарян по дортмундській пам'яті створили гол для Ремзі, потім Кошельни замкнув розіграш кутового, а Аарон потужним пострілом за допомогою рикошету оформив дубль.

Всі ці події трапилися протягом стартових 20 хвилин. Арсен Венгер аплодував і не міг стримати посмішки – він відчув, що його команда знову могутня, а інвестиції були зроблені в правильних персон. Додав позитиву мсьє Арсену і четвертий гол, який організували екс-лідери Борусії (заради правди, в габонця був офсайд).

Помітно, що Обамеянг ще не зовсім комфортно почувається в англійському футболі, адже такі геніальні передачі Озіла потрібно відразу реалізовувати. А от Мхітарян відразу доводить, що потрапив у "свою" команду. Класна робота з м'ячем, партнерами і суперниками – Мікі у цей вечір просто сяяв на "Емірейтс". Як підтвердження – три результативні передачі.

Евертон не зміг нав'язати боротьбу

У другому таймі Арсенал помітно збавив оберти і просто грав на результат. Гості мали шанси хоча б створити певні проблеми "канонірам", хоча б змусити їх понервувати, але не зуміли. Волкот, який прекрасно себе проявив у попередніх іграх за Евертон, проти своєї колишньої команди знітився, не реалізував свій шанс. Ньяссе багато старався, але вихлопу від цього також не було. Не допомогла Сем Аллардайсу зміна схеми – сьогодні його команда була набагато слабшою.

Гравець матчу – Генріх Мхітарян

Цікаві факти

– Генріх Мхітарян – перший гравець Арсенала, який з 2013 року зробив 3 і більше асисти в одному матчі АПЛ.

– Аарон Ремзі – 20-ий гравець Арсенала, який оформив хет-трик у Прем'єр-лізі.

– Арсенал – друга команда після МЮ (1997 року), яка в двох поспіль домашніх перших таймах АПЛ лідирувала з різницею в 4+ м'ячі.

– Габонці – 50-та нація, яка представлена в АПЛ Арсеналом, привіт Обамеянгу.

– П'єр-Емерік Обамеянг – 8-ий гравець Арсенала, який відзначив свій дебют в АПЛ голом.

– Протистояння Арсенала та Евертона стало першим в історії АПЛ, в якому забито 150 голів.

– Арсенал в історії АПЛ забив Евертону більше голів, ніж будь-якій іншій команді – 105.

Англія. АПЛ, 26 тур

Арсенал – Евертон – 5:1

Голи: Ремзі, 6, 19, 74, Кошельни, 14, Обамеянг, 37 – Келверт-Левін, 64