УКР РУС

Арсенал врятував нічию в матчі з Челсі

3 січня 2018 Читать на русском

В матчі 22 туру АПЛ Арсенал на останніх хвилинах врятував нічию в матчі з Челсі.

Команди розпочали матч неквапиво, однак з кожною хвилиною підвищуючи темп гри. Першими почали помилятись гравці Арсенала. Спочатку після виносу м'яча Чамберс помилився позиційно і Мората вискочив віч-на-віч з Чехом, але пробив повз дальній кут. Буквально через хвилину Альваро знову міг забити з передачі Мозеса, проте не зміг влучити по м'ячу. Арсенал відповів гострим ударом Санчеса метрів з 10. Куртуа перевів м'яч в стійку, той пролетів по лінії воріт, влучив у другу і вилетів у поле. Трохи згодом Тібо врятував свою команду після удару Ляказетта в кут воріт. А під завісу тайму команди обмінялись небезпечними ударами Озіла і Фабрегаса, але забити нікому так і не вдалось.

Другий тайм продовжився в тому ж шаленому темпі, команди продовжили гру на зустрічних курсах. Спочатку два поспіль моменти мав Челсі, однак Чех врятував канонірів двічі за 10 секунд. Відповідь Арсенала була не менш гострою, з ударом Ляказетта з близької відстані впорався Куртуа. Однак саме Арсенал зумів відкрити рахунок в матчі. Після розіграшу кутового гравці Арсенала розіграли комбінацію поблизу штрафного майданчика і після передачі м'яч від захисника відскочив до Вілшера, який потужним ударом від стійки зумів пробити Куртуа.

Проте Челсі дуже швидко відігрався. Азар увірвався до штрафного майданчика, спробував прострілити, однак Бельєрін заблокував передачу. М'яч відскочив до Едена і той встиг проштовхнути м'яч перед контактом з Бельєріном. Сам же бельгієць впевнено реалізував пенальті. А на останніх хвилинах аристократи вийшли вперед в рахунку. Після прострілу Дзаппакости Алонсо вискочив з-за спин захисників і в дотик переправив м'яч у ворота. Але каноніри таки змогли вибороти нічию. Після навісу з лівого флангу Алонсо головою вибив м'яч за межі штрафного майдачника, однак прямо на ногу Ектору Бельєріну, який точним ударом з лету влучив у дальній кут. Дзаппакоста через мить міг знову вивести аристократів вперед в рахунку, але його удар з лету влучив у поперечку.

Після цього матчу Челсі набрав 46 очок і залишився на 3 місці. Арсенал набрав 39 пунктів і наблизився до Тоттенхема, який займає 5 місце.

Чемпіонат Англії 2017/18, 22 тур

Арсенал – Челсі – 2:2

Голи: Вілшер, 63, Бельєрін, 90+2 – Азар, 67 (пен), Алонсо, 84