УКР РУС

Арсенал – Атлетіко: анонс матчу 1/2 фіналу Ліги Європи

26 квітня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс першого матчу 1/2 фіналу Ліги Європи між Арсеналом і Атлетіко.

Арсенал – Атлетіко

26 квітня 22:05. Лондон, Емірейтс

Головний арбітр: Клемен Тюрпен (Франція)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Вивіска матчу гідна плей-офф Ліги чемпіонів. Арсенал до цього сезону 19 років поспіль грав у ЛЧ, щоправда, останні 7 разів припиняв боротьбу в 1/8 фіналу. Атлетіко у 4 попередніх розіграшах ЛЧ вилітав не раніше чвертьфіналів, двічі виходив у фінал, але у всіх без виключення випадках поступався Реалу.

Ліга Європи, 1/2 фіналу: розклад, трансляції, результати

Участь у Лізі Європи – свого роду невдача для обох команд, показник того, що Арсенал погано провів минулий сезон АПЛ, а Атлетіко провалився в груповому етапі цьогорічної ЛЧ. Втім, на цьому етапі турніру, коли до євротрофею залишилося 2 кроки, всі вмикають повну потужність. Особливе значення титул матиме для Арсена Венгера, який у кінці сезону покине Арсенал.

Шлях по плей-офф

Арсенал

1/16 фіналу: Естерсунд – Арсенал – 0:3, Арсенал – Естерсунд – 1:2.

1/8 фіналу: Мілан – Арсенал – 0:2, Арсенал – Мілан – 3:1.

1/4 фіналу: Арсенал – ЦСКА – 4:1, ЦСКА – Арсенал – 2:2.

Атлетіко

1/16 фіналу: Копенгаген – Атлетіко – 1:4, Атлетіко – Копенгаген – 1:0.

1/8 фіналу: Атлетіко – Локомотив – 3:0, Локомотив – Атлетіко – 1:5.

1/4 фіналу: Атлетіко – Спортінг – 2:0, Спортінг – Атлетіко – 1:0.

На шляху Арсенала потрібно виділити переможне протистояння з Міланом, який тоді демонстрував прекрасні результати під керівництвом Дженнаро Гаттузо. Найбільш ефективним гравцем лондонської команди на євроарені є Аарон Ремзі (4 голи + 2 асисти), який красивими голами допоміг "канонірам" легко пройти на попередньому етапі ЦСКА.

Атлетіко також встиг познущатися над російським клубом – "матрацники" рознесли Локомотив із загальним рахунком 8:1. А от Спортінг у чвертьфіналі змусив Дієго Сімеоне понервувати. Після впевненої домашньої перемоги мадридці провели невиразний матч в Ліссабоні, однак все ж втримали свою перевагу за підсумками двох матчів.

Кадри

Дискваліфіковані: немає

Травмовані: Мхітарян, Елнені – Луїс, Хуанфран

Під питанням: Чех, Озіл, Вілшир – Коста

Напередодні надійшли позитивні новини від Арсенала – Месут Озіл, Петр Чех і Джек Вілшир залікували свої пошкодження та повноцінно тренувалися з командою. Очікується, що всі вони зможуть сьогодні вийти в стартовому складі "канонірів". У лазареті лондонців залишився Генріх Мхітарян, а в неділю до нього з серйозною травмою приєднався Мохамед Елнені.

Також потрібно пам'ятати, що П'єр-Емерік Обамеянг не має права грати за Арсенал у Лізі Європи. Тому на вістрі атаки знову вийде Александр Ляказетт – найкращий бомбардир команди в чемпіонаті (13 голів).

У Дієго Сімеоне головна дилема полягає в тому, чи зіграє Дієго Коста. Наставник Атлетіко зазначив, що участь іспанця у цьому матчі під питанням – форвард за станом здоров'я пропустив останні 3 гри. Для травмованих фулбеків Хуанфрана та Феліпе Луїса заміни готові. Зліва зіграє Лукас Ернандес, а справа – Шіме Врсалько.

Орієнтовні склади

Арсенал: Чех – Бельєрін, Мустафі, Кошельни, Монреаль – Ремзі, Джака – Озіл, Вілшир, Велбек – Ляказетт.

Атлетіко: Облак – Врсалько, Савіч, Годин, Лукас – Корреа, Партей, Сауль, Коке – Грізманн, Гамейро.

Внутрішня арена

Арсенал – 6 місце англійської Прем'єр-ліги.

Останні матчі: Вест Хем (вдома) – 4:1, Ньюкасл (виїзд) – 1:2, Саутгемптон (вдома) – 3:2.

Атлетіко – 2 місце іспанської Прімери.

Останні матчі: Бетіс (вдома) – 0:0, Реал Сосьєдад (виїзд) – 0:3, Леванте (вдома) – 3:0.

Арсенал близький до того, щоб провести найгірший сезон в АПЛ з 1995 року. Фінал Кубка ліги програний, з Кубку Англії команда давно вилетіла, тому футбольний рік на внутрішній арені вже можна назвати препоганим для "канонірів". Єдиний шанс для Арсена Венгера більш-менш позитивно завершити свою еру в Арсеналі – виграти Лігу Європи та повернути таким чином команду в Лігу чемпіонів.

Атлетіко ризикує віддати срібні медалі Ла Ліги Реалу. В останніх двох матчах "кольчонерос" не можуть забити жодного гола, а виїзд в гості до Реал Сосьєдада взагалі завершився сенсаційним розгромом. Підопічні Дієго Сімеоне останнім часом помітно здали – одна перемога в 5 попередніх матчах. Попри це, у дуелі з Арсеналом маємо всі шанси побачити міцного єврокубкового бійця з Антуаном Грізманом (19 голів + 8 асистів у Прімері) на чолі.

Слова

Арсен Венгер, головний тренер Арсенала:

Ми вимагаємо від нашої команди повної самовіддачі і чіткої дисципліни, тому що в Атлетіко немає явний слабких місць. Ця команда сильна в обороні і в атаці.

Дієго Сімеоне, головний тренер Атлетіко:

Я задоволений нашим нинішнім рівнем. Сподіваюся, ми зможемо психологічно розкуто зіграти на стадіоні Арсенала, де він є дуже сильним. Нам потрібна сміливість, щоб вийти у фінал.