УКР РУС

"Арсен - один з кращих у світі. Найкращий - сер Алекс". "Арсенал" - МЮ. Анонс

4 жовтня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" представляє прев'ю центрального матчу 8 туру АПЛ, в якому перетнуться культові англійські команди.

4 жовтня, 18:00. Лондон, стадіон "Емірейтс". Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова трансляція на сайті "Футбол 24". 

Арбітр - Ентоні Тейлор

Вчорашньою перемогою над "Ньюкаслом" "Ман Сіті" повернув собі першу сходинку, потіснивши звідти "Юнайтед". Сьогодні ж усе може стати на круги своя, якщо "червоні дияволи" покинуть Лондон зі щитом. 

Певні підстави для цього є. Команда ван Гаала видала триматчеву переможну серію у чемпіонаті, а також здобула надважливу перемогу у Лізі чемпіонів, обігравши в рідних стінах "Вольфсбург". Манкуніанці пропустили найменше серед усіх команд Прем'єр-ліги (стільки ж, як і "Тоттенхем", - 5 м'ячів), а попереду забивають стільки, скільки достатньо для перемог. Та й з мікрокліматом у колективі - все ок, хоча на старті сезону були певні побоювання. Зважаючи на провал "Челсі", сумнівну форму "Ліверпуля" і нестабільність "Ман Сіті" та "Арсенала", саме МЮ може скористатися ситуацією і вперше за два сезони втрутитися у чемпіонську гонитву. Для цього потрібно перемагати, зокрема, сьогодні. Очки + психологічна впевненість, кураж - це все буде незайвим для "дияволів".

Натомість "Арсенал" - лихоманить. Минулого тижня "каноніри" дуже ефектно і безжально розправилися із "Лестером", завдавши "лисам" першої поразки в сезоні, але от у Лізі чемпіонів осоромилися вдруге поспіль. Після виїзного фіаско у Хорватії "Арсенал" поступився на "Емірейтс" посередньому "Олімпіакосу", а захист команди нагадував прохідний двір. Відтак Арсен Венгер, який відсвяткував 19-ту річницю свого приходу до керма "Арсеналу", перебуває на межі передчасного вильоту з ЛЧ - у 3-4 турах лондонцям грати проти монструозної "Баварії", яка навряд чи ділитиметься очками. 

Перемога у сьогоднішьому двобої виведе "Арсенал" на третю сходинку і дозволить порівнятися за очками із МЮ. В останні чотири сезони "каноніри" могли розраховувати хіба що на нічию проти манкуніанців. Але футбол, тим паче - англійський, прекрасний своєю непередбачуваністю. Дочекаймося матчу!

Кадри

До Велбека, Вілшера і Росіцкі у лазареті "Арсенала" додалися ще й Артета та Кошельни. Зате відсидів одноматчевий бан Габріель Пауліста і, вочевидь, саме він займе місце Кошельни в центрі оборони. В "Юнайтед" - дві втрати. Лікуються захисники - Люк Шоу та Маркос Рохо.

Статистика

У чемпіонатах Англії "Арсенал" та МЮ зустрічалися 172 рази: 72 перемоги "дияволів", 42 нічиї і 58 тріумфів "канонірів". Різниця м'ячів - 260:230 - на користь манкуніанців.

Останні матчі

Сезон 2013/14

МЮ - "Арсенал" - 1:0 (ван Персі, 27)

"Арсенал" - МЮ - 0:0

Сезон 2014/15

"Арсенал" - МЮ - 1:2 (Жиру, 90+5 - Гіббс, 56, автогол, Руні, 85)

МЮ - "Арсенал" - 1:1 (Еррера, 30 - Волкотт, 82)

Слова

Перед матчем Арсена Венгера потягнуло на лірику і компліменти суперникам: "19 років роботи в "Арсеналі"? Одного разу я озирнуся, але зараз не час це робити. На даний момент складно сказати, хто буде домінувати в чемпіонаті. Поки немає сенсу робити висновки. Я не здивований, що МЮ виступає вдало: у ван Гаала є величезний досвід".

Луї ван Гаал не залишився у боргу: "На мій погляд, Венгер здійснює прекрасну роботу. Якби це було не так, він би не тренував так довго "Арсенал". Вважаю Арсена одним з кращих тренерів у світі. Найкращий - сер Алекс Фергюсон, про що говорять його титули. Легко критикувати Венгера, коли його команда не виграє лігу, але якщо людина стільки часу займає цю посаду, а всі навколо - вболівальники, керівники, гравці - задоволені, значить, він дуже хороший".

Орієнтовні склади

"Арсенал": Чех - Беллерін, Пауліста, Мертезакер, Монреаль - Коклен, Касорла - Ремзі, Озіл, Санчес - Волкотт

МЮ: Де Хеа - Дарміан, Смоллінг, Джонс, Блінд - Шнайдерлін, Швайнштайгер - Мата, Руні, Депай - Мартіаль

Прогноз "Футбол 24": 1:1

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter