УКР РУС

"Аристократи" здобувають Кубок Ліги. "Челсі" - "Тоттенхем" - 2:0 (ВІДЕО)

1 березня 2015 Читать на русском

"Вемблі" приймав вирішальний матч за Кубок Ліги - перший трофей нового сезону.

На шляху до фіналу "Челсі" здолав таких суперників як "Болтон" (2:1), "Шрусбері" (2:1), "Дербі Каунті" (3:1) і "Ліверпуль" (1:1, 1:0). Тим часом "шпори" вибили з турнірної сітки "Ноттінгем Форест" (2:1), "Брайтон" (2:0), "Ньюкасл" (4:0) і "Шеффілд Юнайтед" (1:0, 2:2).

Останнє побачення між цими командами відбулося зовсім нещодавно. У 21 турі АПЛ "Тоттенхем" доволі неочікувано розбив підопічних Моурінью з рахунком 5:3. Хоча фаворитом сьогоднішнього протистояння однаково вважалися "аристократи".

Стартові хвилини видалися рівними за грою і дещо нервовими за змістом. Зокрема, зчепилися Коста і Дайєр, обмінявшись кількома "лагідними". А на 10-ій хвилини перший небезпечний момент створили "шпори". Еріксен бабахнув зі штрафного у поперечку. Після цього епізоду гра надовго заспокоїлася. Головною дійовою особою був Дієго Коста, який у своїй звичній брудній манері провокував суперників на з'ясування стосунків - Мейсона, Бенталеба і Вокера. 

У другій половині тайму більш помітною стала перевага "Тоттенхема". На 36-ій хвилині довелося попрацювати Чеху, який впорався з ударом Еріксена в ближній кут. "Аристократи" відбилися, а вже у компенсований час відкрили рахунок. Террі прийшов на подачу кутового і розстріляв Льоріса після рикошету - 1:0.

Одразу ж після відпочинку Сеск міг робити вагому заявку на перемогу, проте його акробатичний удар через себе парирував Льоріс. Та ще через кілька хвилин м'яч таки залетів у ворота "шпор". Простріл Кости зрізав у свої ворота Вокер - 2:0. Підопічні Почеттіно "попливли", тож Азар і Сеск могли доводити рахунок до розгромного, але обом ударам забракло лічених сантиметрів до мети. Заспокоївшись, "аристократи" впевнено довели матч до фінального свистка.

Це перший трофей, який здобув Жозе Моурінью після повернення в Англію. "Челсі" п'ятий раз у своїй історії перемагає у цьому турнірі, зрівнявшись за кількістю кубків з "Астон Віллою". Більше лише у "Ліверпуля" - 8.

"Челсі" - "Тоттенхем" - 2:0

Голи: Террі, 45+2, Вокер, 56, автогол

"Челсі": Чех, Івановіч, Кехілл, Зума, Террі, Аспілікуета, Вілліан (Квадрадо, 77), Фабрегас (Оскар, 88), Рамірес, Азар, Коста (Дрогба, 90+3)

"Тоттенхем": Льоріс, Вокер, Дайєр, Вертонген, Роуз, Бенталеб, Мейсон (Ламела, 71), Таунсенд (Дембеле, 62), Еріксен, Шадлі (Сольдадо, 82), Кейн

Попередження: Кехілл, Вілліан, Квадрадо - Дайєр, Бенталеб