УКР РУС

Аргентина вперше після ЧС зіграла вдома: 83 тисячі фанів присоромили Мессі, шок партнера Мудрика, "послання" для ПСЖ

24 березня 2023 Читать на русском

Збірна Аргентини вперше після перемоги на ЧС-2022 зіграла перед рідними уболівальниками. Святкування Мессі та Ко повністю затьмарило поєдинок з панамцями.

Оновлений Монументаль влаштував божевільний прийом триразовим чемпіонам світу. Усі 83 тисячі квитків розкупили ще за декілька тижнів до матчу. Місцевим фанам було байдуже на скромний статус суперника. Вони хотіли вшанувати своїх. Аргентинська Федерація організувала помпезне святкування тріумфу на ЧС-2022.

Мессі оформив 800-й гол у кар'єрі та допоміг Аргентині здобути дебютну перемогу після ЧС

Футболісти виходили під неофіційний саундтрек збірної "Muchachos". На обличчях Мессі та Ко швидко з'явилися сльози. Можливо, саме емоції завадили команді Скалоні краще реалізовувати власні моменти. Тотальна ігрова перевага "альбіселестес" вилилась у забиті м'ячі лише наприкінці гри. Альмада відкрив рахунок, а Лео фірмовим ударом зі штрафного поставив крапку.

Та усе найцікавіше відбулося вже після фінального свистка. До мікрофона запросили Скалоні. Тренер видав емоційну промову, а згодом не втримався... і заспівав разом фанами про катарські подвиги Лео!

Ненаситна публіка вимагала більшого. Фанати в унісон просили Мессі станцювати. Найкращий футболіст в історії помітно зніяковів і навіть трішки розлютився на партнерів, що підігрували збудженій торсиді. Зрештою Лео залишили в спокої, проте – ненадовго. "Я завжди мріяв про цей момент і святкування разом з усіма вами. З моєю країною – Аргентиною. Не забуваймо про тих хлопців, що програли у попередніх фіналах. Вони багато зробили для збірної та заслуговують поваги", – зазначив Лео.

Кожен футболіст збірної Аргентини отримав точну копію Кубка світу. Команда повинна була одночасно підняти трофей, на полі з'явились дружини та діти гравців. Красива картинка, якби не один делікатний момент. Емі Мартінес вирішив повторити свою скандальну витівку на ЧС. Щоправда цього разу його підтримали й інші партнери. Словом, наставник Астон Вілли Унаї Емері вже готується до чергової виховної бесіди.

Одурманені славою аргентинці, схоже, зовсім забули про карму. Підопічні Скалоні підтримали відверто образливі кричалки фанатів щодо запеклих суперників. "Мертва Франція" або "Мертва Бразилія" на фоні загальної ейфорії – помітно випадали з контексту. Очевидно, Мессі вже байдуже, що говоритимуть в Парижі. За словами близького друга Лео, аргентинського журналіста Себастьяна Віньйоло, 35-річний форвард не продовжить контракт з ПСЖ.

Збірна Панами теж отримала ласий шматок пирога. Але ж якою ціною! Двоє гравців "канальєрос" намагалися роздягнути Енцо на сувеніри і ледь не побилися. Шокованому партнеру Мудрика у якийсь момент довелося заспокоювати бешкетників. Свій наступний поєдинок чинні чемпіони світу проведуть 28 березня проти Кюрасао. У Сантьяго дель Естеро очікується ще одне велике гуляння.