УКР РУС

"Арена Львів" може перейти в розпорядження Львівоблради

6 січня 2018 Читать на русском

Заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк розповів про своє бачення вирішення проблем "Арени Львів".

"Львівська обласна рада ще не прийняла рішення про те, що ми будемо просити і готові прийняти "Арену Львів". Ми розглядаємо таку можливість. Я був присутній на двох нарадах з цього питання.

За один сезон Арена Львів могла б отримати від Карпат 3,2 мільйона гривень

Я сам футбольний уболівальник. Мені дуже боляче, що цей стадіон не живе, що там рідко проводяться матчі, територія навколо не живе. Це реально складне завдання! Для будь-якої – держави, для області, для іншого рівня влади. Але коли ми такі варіанти розглядаємо, то готові брати на себе складні завдання, займатися і займатися щоб це було ефективно.

Ми вважаємо, що "Арена Львів" і територія навколо стадіону має ефективно використовуватися. Під спортивні споруди і під інфраструктурні споруди. Тут, умовно, може бути льодова арена, баскетбольна, поліфункціональна або якийсь виставковий зал. Повинен бути розвинений транспорт. Насправді є дуже багато питань.

Не були продумані кроки, які зробили раніше. Є дуже великі борги – 709 мільйонів гривень перед підрядниками. Там треба ще завершувати другу частину проекту. За цінами 2013 це 334 мільйони гривень (це по курсу 8 гривень за долар). Коли ми будемо розглядати остаточне рішення, то дуже добре все порахуємо. На шкоду інших об'єктів робити не будемо", – розповів Гірняк Galsports.