УКР РУС

Ардін Даллку: І в Косово, і в Україні мені найбільше шкода людей – їхні рани довго не гояться

22 січня 2018 Читать на русском

Захисник Ворскли та збірної Косова Ардін Даллку – про найскладнішого форварда в УПЛ, брата Арменда, українські дороги та війну.

"З ким з форвардів УПЛ найважче грати? Без всяких сумнівів, проти Мбокані найважче. Він жорсткий, і внизу проти нього непросто, і вгорі. Найскладніший нападник в Україні для захисників.

Даллку вшанував пам'ять екс-президента "Ворскли" Бабаєва на річницю смерті – з'явилось фото

Брат Арменд багато чому навчив? І як жити навчив, і як в футбол грати – велика подяка за це братові. Він зараз грає за Пріштіну – капітан команди, яка йде на другому місці в Косово. Цього року грав в Лізі Європі, але Пріштіна не пройшла кваліфікацію.

Брат навчив російської мови? Так, він відразу сказав, що так буде легше адаптуватися в тутешньому футболі. Спочатку папірці всякі давав, на якому писав найпростіші слова: "привіт", "як справи". Але за рік-півтора я вивчив мову нормально. Ось з вами зараз вільно спілкуюся.

Чи змінилися дороги в Україні за 6 років? Ні, нічого в цьому сенсі не змінилося. Коли їдемо до Києва, то відчуваємо дороги. Що 6 років тому, що зараз – все однаково, може навіть ще гірше покриття стало. Хоча в інших сферах позитивні зміни є.

Паралелі між війною в Україні та Косово? Звичайно, стежачи за Україною, я згадую те, що було в Косово. І у вас, і у нас мені найбільше шкода людей. Скільки біженців зараз в Україні! Їх і в місті видно часто. Війни закінчуються, а рани людей довго не гояться", – цитує Даллку Sport Arena.

В поточному сезоні УПЛ на рахунку Даллку 1 забитий м'яч у 18 матчах.